onsdag den 4. juli 2012

Syltede rødløg

- et lækkert tilbehør


Som kan give et uimodståeligt og lækkert twist til rigtig mange ting - eksempelvis i din sandwich, som tilbehør til dit kød, din ost eller som ekstra spice i en pastasalat. Mulighederne er mange, og tilmed uendelige hvis du altså er til syltede rødløg ;)

Opskriften fandt jeg via. google, men da der var en del at vælge imellem, så måtte jeg jo slå ned et sted, og det blev i Din Baghave - tak for lån ;)

Opskrift til ét stort sylteglas

7 rødløg
3 dl. eddike
2 dl. vand
200 g. sukker
10 hele peberkorn
3 laurbærblade

Bland vand, sukker, eddike, peberkorn og laurbærblade i en gryde og giv det et opkog indtil sukkeret er opløst. Imens blandingen står og småkoger, pilles og skæres løgene ud i en passende størrelse. Her kan du vælge at snitte løgene fint i tynde ringe, eller man kan gøre som jeg har gjort, ved kun at halvere løgene, dele dem i skaller og derefter skære skallerne ud i passende størrelser, alt efter hvor store løget er. På den måde får løgene lidt mere bid end ellers, hvilket jeg synes bedst om :)

Når løgene er klar og lagen er kogt op, vendes lægskallerne op i et atamon eller vodka-skyllet sylteglas og lagen hældes forsigtigt nedover. Låget sættes på og glasset stilles på køl i 24 timer, hvorefter løgene er klar til brug.

Opbevar de syltede rødløg  på køl, hvor de holder sig friske og spiselige i ca. 2 uger.

Note: jeg stiftede bekendtskab med syltede rødløg for første gang, da jeg en dag skulle have en sandwich på caféministeriet, og jeg var fan fra første bid. Jeg gik derfor direkte hjem og googlede de røde svende, og flere forskellige opskrifter dukkede op, og allerede der var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg da skulle have gang i sådan en omgang selv.

Som sagt så gjort, og jeg er ovenud tilfreds. De smager simpelthen så lækkert, og jeg kan næsten ikke vente med at afprøve dem i en sandwich, som menuen vist står på her til aften, hvor varmen dræner enhver for energi og lysten til at stå længe i køkkenet :)

10 kommentarer:

 1. Hej Kristine
  Uhm, hvor lækkert. Er vist stødt på opskriften før, men du mindede mig om, at jeg da lige skal tage mig sammen og få lavet en omgang. Perfekt til grillmad og andet godt. Dejlige billeder.
  Kh Nadia

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig temmelig lækkert, og ja - du skal da helt sikkert igang med endnu en portion ;) Det er det hele værd ;) Tak for det. Jeg udnyttede også det gode vejr til fulde :)

   Slet
 2. Hold da op hvor lyder det lækkert. Har aldrig tænkt over at man kan sylte rødløg, men mulighederne er vist mange i sylte universet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ogs super lækker Bianca :) Du skulle tage at prøve det en dag :)

   Slet
 3. Lyder godt - men let processen og vent med at pille løgskællene fra hinanden, indtil du har skåret det halve løg i passende størrelser.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men det var ellers let nok sådan her også ;)

   Slet
 4. Ahja, det havde jeg helt glemt - det er jo en dejlig form for tilbehør. Tak for reminderen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - det er virkeig et skønt tilbehør, og et nemt et tilmed :) Velbekom da ;)

   Slet
 5. Åh, det skal jeg helt sikkert prøve at lave da... Og super dekorativt ser det ud!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nemlig ret smukt, og pynter i enhver kedelig ret ;)

   Slet