søndag den 26. august 2012

Brunch på Café Spiret

- naturligvis med resten af Aalborgs Cupcakemafia
Et fint velkomst brev, med lidt gode oplysninger om Café Spiret og dets udvikling

For tidligere idag, var Sabina, Bitten, Line, Camilla og jeg samlet til brunch på Café Spiret. Vi var nemlig blevet inviteret til at teste, afprøve og evaluere på deres nye brunch, som blev lanceret i løbet af sommeren 2012. Og som de madglade tøser vi er, så er vi aldrig blege for, at afprøve nyt tiltag og give feedback. Vi sagde derfor ja, og fandt så frem til - efter mange ændringer i kalenderen og dets aftaler, at det skulle løbe af stablen idag
Spiret er en ultra hyggelig café I Aalborg, hvor der både er mulighed for at sidde indenfor, eller ude foran. Der er en super hyggelig stemning, og når cafeen lukker dørene op og folk begynder at vrimle ind, ja så summer den hyggelig stemning hurtigt rundt i hele lokalet. Og hvis man skulle få lyst til en lille lur ovenpå en god omgang mad, så er der pelsbetrukket puder og skønne bløde plaider lige bagved vinduespladserne, som både Bitten og Sabina (som var ude at buldrer igår), måske kunne have haft brug for ;)  
Da Spiret fik nye ejere i 2011 er der sket en hel del nye og lækre tiltag på Café Spiret. De har blandt andet skiftet en hel del af menukortet ud med nye og tidssvarende retter, og så er der tilmed lagt endnu mere vægt på brugen af friske og lokale råvarer, hvilket i særdeleshed kommer til udtryk i deres brunch, som I nu skal høre meget mere om.Meeeen først skal jeg altså lige nævne de lækre drikkevarer vi fik serveret. Vi startede med at få serveret et glas vand, alt imens vi ventede på den tømmermændsramte Sabina ;) Det blev serveret i de meget smukke blå glas, som passede perfekt ind i deres grøn-blå tema :) Herefter fik vi serveret de varme drikke, som man frit kunne vælge imellem til selve brunchen - denne var altså med i prisen.
Og ja, som de hyggetrolde vi nu engang er, så skulle der da også lige en smoothie til. Jeg valgte en hindbærdrøm lavet på mælk, som smagte som den sødeste sommerdag. Den var frisk, sød, tyk og lækker, og lyste op af ren og skær hindbærdrøm! Den var så lækker, og kan absolut anbefales. Og hvis ikke det var fordi brunchen var så lækker som den var, ja så kunne man nærmest nøjes med denne store smoothie, for hold nu op den mætter godt ;)
Nå, men nu videre til det hele indlægget egentlig handler om - nemlig brunchen.
Brunch tallerkenen
Den dejligste portion scrambled eggs med kørvel, krydrede brunchpølser og naturligvis bacon
Som det ses på det øverste billede, så var der meget at vælge imellem på den skønne brunch tallerken. Der var dog tilpas portioner af hver ting, så der manglede ikke noget, og der var ikke noget der var for meget af - perfekt i størrelsen.
Derudover var alt bare lækkert! Jeg var især vild med æggene, som var krydret med kørvel, som både gav en dejlig smag, men også tog sig helt fantastisk og æstetisk godt ud. Skønt at få scrambled eggs, hvor der er leget lidt med ingredienserne og dermed gjort noget for hele smagsoplevelsen. Det blev naturligvis serveret med skønne og let krydrede pølser til, og på toppen var der et par skiver sprød bacon.
En skøn skive ristet rugbrød med varmrøget peberlaks og wasabi

Den lækre haps med varmrøget peberlaks var også ganske fantastisk, og meget anderledes ift. en alm. brunch. Jeg var vild med det ristede rugbrød, og den lille klat wasabi der gav hele herligheden et dejligt pift. En skøn skøn haps, som passede dejligt ind til restena af tallerkenen.

Lun leverpostej m. sprød bacon

Pebersalami, serrano og Comté ost til brødet

Lækkert pålæg, god Comté ost og en lun leverpostej. Ja hvem kan ikke altid klemme det ned en søndag morgen? Jeg kunne sagtens, og det var et utrolig lækkert udvalg af godt pålæg. Ígen er osten lokal, ligesom laksen var det - se det er altså en ting jeg synes er lidt hyggelig. Der er virkelig kræset om tingene, og det hele går bare op i en højere enhed, når det sammansættes på de smukke og store brunch tallerkener.
Den bedste øllebrød jeg længe har smagt!

Og så til den lille skål med øllebrød - se den måtte gerne have været større ;) ejh - det ville også blive for meget af et gode, men hold nu op, hvor var den lækker. Meget sød, men et ssuper godt alternativ til en eventuel portion yoghurt m. frugt og müsli. En super fed tanke, at komme den gamle ret på menuen igen - virkelig stort plus for den :) 

Og prikken over I'et - den lækreste hjemmelavede chokoladecreme m. krokant
Sidst men ikke mindst - pandekagen og nødde/krokant cremen!!!! Jeg har én ting at sige "finger lickin' gooooood".... Ahmen og det var, hvad der bogstavelig  talt skete, for den lille skål blev altså slikket ren :) Og hvis man så valgte at kombinere pandekagen og nøddecremen, jamen så var det faktisk lidt, som at være i himlen. Det var SÅ perfekt og lækkert. Desværre var opskriften hemmelig, så jeg må vist igang med at forsøge mig lidt selv. Det var virkelig skønt og en dejlig måde at afslutte alt det salte på.
Så til jer der kommer til Aalborg, eller allerede bor her og endnu ikke har smagt Spirets brunch - ja så må I altså se af at komme afsted i en ruf. Det er virkelig det værd. Her skal det måske også nævnes, at hele molevtitten - altså brunch incl. valgfri varm drik (kaffe, the, cappucino, cafe latte, chai latte eller chokolade) koster 137 kr. og efter min vurdering er en fantastisk god pris for en fantastisk god brunch. For det var nemlig, hvad vi idag har lagt mave og smagssløg til, og ikke nok med god mad, så var serveringen og service også i højeste kvalitet, så vi kunne ikke ønske os mere. Vi er i hvert fald meget klar på, at besøge Spiret endnu en gang, også gerne til deres brunch igen, og igen, og igen og igen :)
Ps. jeg er mæt endnu!!!!

4 kommentarer:

 1. Uhm det ser lækkert ud - særligt øllebrøden og pandekagen med chokoladecreme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det var særligt øllebrøden og chokoladecremen jeg var helt tosset med. Elskede det der retro twist, som øllebrøden gav. Og så smagte den bare helt fantastisk på samme tid. Måske lidt sød, hvis man skulle spise en hel tallerkenfuld, men helt perfekt og tilpas til denne brunch og sammensætningen af den. YUM!

   Slet
 2. Ej hvor ser den brunch bare total lækker ud! :)
  Det var gået min næse forbi, at Spiret havde fået nye ejere, for må nok indrømme, at jeg har gået udenom Spiret i ret lang tid. Sidst jeg var derinde var nok knap 2-3 år siden og var bare så skuffet.
  Meeen NU! Amen jeg kan ikke komme hurtigt nok derind. Og endelig en brunch med øllebrød - YUM..
  Jeg håber I havde en super hyggelig dag, maden ser i hvert fald ud til og have gjort sit til det :)
  Tror vist jeg skal derind, når jeg har været til min fætters bryllup om 1 mdr - skal nemlig ikke have kage-arme eller brunch mave med dertil ;) hehe..

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop - og det er også den eneste grund til, at jeg rent faktisk ville bevæge mig derind igen, for alle fortjener jo en ny chance, og det skal jeg lige love for blev en succes. Jeg har nemlig heller ikke haft særligt gode oplevelser derinde før, så det var med et kæmpe smil på læben, da vi forlod cafeen igår. MUMS. Du må virkelig prøve deres brunch. Og jeg er da også helt bestemt på, at skulle ind og prøve mange flere af deres retter - og det er inden længe ;) Så i modsætning til dig, så når jeg nok derind før du gør det ;) haha. Kan dog godt forstå du venter til efter festen ;) For hvis man indtager den brunch der, så er man mæt en HEL dag ;) og det ses lidt på den udspilede mavse ;) haha.

   Slet