mandag den 24. september 2012

Æblemuffins m. karamel glasur

- og en masse sprøde valnødder


For med alle de skønne æbler, som diverse æbletræer i danmark pryder deres krone med lige for tiden, så er det altså med at få dem brugt - alt andet vil jo være en skam :) Derfor var det disse basser der blev kreeret til mafiaen, da de var inviteret til efterårs brunch den anden dag - ja de passede jo super til temaet, for herhjemme er æbler og æbleplukning lig med efterår og nedfaldne blade, uuf hvor er det smukt! 

Well well, opskriften er en ganske alm. lys grunddej, som altid er blevet brugt til æblekage i min familie, og I får naturligvis opskriften herunder.

Opskriften giver ca. 8 store muffins

1 æg
1½ dl. sukker
2 spsk. flydende margarine
2 dl. yoghurt natural
½ dl. mælk
3½ dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g. valnødder
3 æbler (1 til skiver)
2 tsk. kanel
3 spsk. sukker

Karamel glasur:
2 spsk. smør
1½ spsk. brun farin
1 spsk. mælk
1½ dl. flormelis

Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse og tilsæt dernæst flydende margarine, yoghurt og mælk. Pisk blandingen godt sammen til den er jævn, og tilsæt herefter hvedemel, bagepulver og de finthakkede valnødder. Rør dejen jævn og gør nu æblerne klar. 

Befri begge æbler af kernehuset og skær så æblerne i små stykker. Bland sukker og kanel i en pose og vend æblestykkerne heri. Ryst posen godt, så alle æblestykkerne er dækket af kanelblandingen. 

Beklæd nu din muffin-pande med papirsforme og fyld 1 spsk. dej i bunden af formene. Kom herefter et lag æblestykker i, dernæst endnu et lag dej, herefter endnu et lag æblestykker og så et sidste lag dej som låg. Placer som det sidste en tynd skive æble ovenpå hver muffin og bag dem herefter ved 200 grader i ca. 15-20 min. (jeg brugte 1 æble til skiverne)

Når dine muffins er færdigbagte laves glasuren. Smelt smør og farin sammen til sukkeret er opløst, og lad det simre i et par minutter. Tag det herefter af varmen og lad det stå og trække og køle lidt af i ca. 5 minutter. Dernæst piskes mælk og flormelis ned i sukkerlagen og piskes til det får konsistens som en alm. glasur. Hæld det over dine muffins med det samme, da det ellers vil størkne en smule i det øverste lag - nydes gerne lune :)
Note: en lækker efterårs-treat, som kan varme de koldeste eftermiddage eller sene aftentimer op - specielt med en god og varm kop kaffe til. En klat creme fraiche ville dog gøre sig ekstra godt til denne lækkerbisken, og så tænker jeg også, at den ville være ret så lækker lun :)

Næste gang vil jeg nok bruge lidt mere yoghurt eller kærnemælk i dejen, da den godt kunne være en smule mere svampet. Den var på ingen måde tør, men der er nu ikke noget som en super svampet muffin - og så med æbler i - yum :) 

6 kommentarer:

 1. Rigtig skøn blog du har. Hvor ser de muffins fine og dekorative ud. Flotte forme - hvilken slags papir anvender du til dem?
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Charlotte :) det glæder mig at høre :) Jeps, de er lidt søde og total efterårs agtige - efter min mening i hvert fald :) Formene er købt sådan, så disse er ikke hjemmelavet. Man kan dog fint anvende små mellemlægningspapirer og putte i :) Det har jeg selv gjort flere gange, og du kan tilmed se en to do på det lige her: http://krissers-cookiecrumble.blogspot.dk/2011/08/how-to-tulipan-muffinforme.html

   Slet
  2. Mange tak - de er hermed afprøvet:-)
   Sødt af dig.
   Hilsen Charlotte

   Slet
  3. Velbekom Charlotte - det manglede bare :) Dejligt du kunne bruge svaret :) Hav en rigtig dejlig lørdag :)

   Slet
 2. Har netop i går bagt muffins med "dine" forme - de blev så flotte. Har lige skrevet et lille indlæg om dine osteboller.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det fedt ;) SÅDAN! Ejh hvor godt - det glæder jeg mig til at se, men synes ikke jeg kan se noget indlæg på dine blogs? :) HILFE ;)

   Slet