tirsdag den 30. oktober 2012

Cream Cheese Brownie

- med et strejf af Halloween


For nu er Halloween jo lige på trapperne, men faktisk er denne skønne brownie en lidt ældre sag, da jeg lavede den i efterårsferien. Fordi den først kommer nu, er jo fordi at vi har lagt syge herhjemme, så overskuddet har ikke just været til at blogge om en ellers skøn kage. 

Opskriften har jeg nappet inde hos Line, fordi jeg havde en sørens masse flødeoost derhjemme, og længe har haft lyst til at kreere hendes flotte blå Cream Cheese Brownie. Det fik jeg pludselig en anledning til i efterårsferien, hvor seminarie pigerne kiggede forbi, og så gik der altså lige lidt halloween i den. 

Jeg lavede opskriften helt som Line, men for en god ordens skyld, som kommer den lige herunder. Opskriften giver en hel bradepande og nok til mange personer :) 

Dej:
250 g. smør
300 g. mærk chokolade
390 g. sukker
6 æg
210 g. hvedemel
3 spsk. kakao
1 knsp. salt
1 spsk. vanilleekstrakt 
160 g. hakket chokolade (smelt ikke)

Cream Cheese:
400 g. flødeost
2 små æg (eller et stort)
150 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
+ orange pastafarve (eller en anden farve, eller slet ingen)

Beklæd en bradepande med bagepapir (39x27 cm) og tænd ovnen på 180 grader. Smelt derefter de 300 g. chokolade over vandbad og rør al smørret ud heri. Massen skal være helt blank og flydende. Pisk herefter sukker og vanille i, og dernæst æggene - 1 ad gangen. 

Når alle æggene er rørt ti tilsættes kakao, mel og salt. Rør hele molevitten godt sammen og tag så 1/3 af dejen fra og gem i en anden skål. De resterende 2/3 af dejen fordeles jævnt i bradepanden. 


Rør så cream cheese blandingen sammen. Her skal flødeost, æg, sukker og vanillekorn blot røres forsigtigt sammen (evt. pastafarve).


Det hele samles:
Fordel nu cream cheese massen ovenpå den allerede fordelte dej i bradepanden. Spred det godt ud og tilsæt så den sidste 1/3 af dejen ovenpå som det sidste lag. Tag så en kødnål eller lign. og kør på tværs igennem hele kagen, så du på den måde får blandet de to farver let sammen, så et fint mønster fremkommer efter bagning. 

Bag somd et sidste kagen ved 180 grader i ca. 30-35 min. og lad så kagen køle helt af, førend den sættes på køl i mindst 6 timer - og gerne natten over. 


Note: en skøn og saftig brownie, som ligger tungt i maven :) Det er en skøn skøn bombe, men pas på - man kan nemt blive afhængig. Især hvis du er til tunge, bløde og chokoladefyldte kager. Uhm. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne svend, meeen måske skal der lige gå lidt tid imellem, for sund er den jo absolut ikke, men lækker - dét er den :) 

10 kommentarer:

 1. Lyder rigtig lækker! Og hvor den flot med den orange farve!! Halloween måtte godt holde lidt længere så man havde tid til at lave alting..

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også super duper skøn ! Ja ikke? Jeg er helt enig, men jeg er jo i år - af erfaring, startet lidt tidligere med mine halloween opskrifter - bare for at få mest muligt ud af den skønne tid :D

   Slet
  2. Det er en god ide! Det havde jeg egentlig også planer om, men så er der sket en hel masse og jeg har først haft tid i går og så i dag med mikro Halloween-fest i aften. I går lavede jeg edder-kop-kager! Super sjovt :D

   Slet
  3. Jaa, der kommer altid et eller andet i vejen synes jeg, men der skal jo også være tid til det, før det kan lade sig gøre, og for at det samtidig er hyggeligt.

   Uuuh, dem må jeg vist lige ind og lure ;)

   Slet
  4. Ja, bagning og stress er bare ikke en god kombi!

   Slet
  5. Absolut ikke. Det er lig med dårlig bagekarma...

   Slet
 2. Årh, den ser god ud - elsker halloween-touchet :D Jeg elsker altså ost i kager, det der syrlige modspil er et evigt hit.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også bare himmelsk :) hUhm ja, helt enig. Den der friske smag imellem alt det søde, den er gudeskøn :)

   Slet
 3. Mmmm... Hvor ser det altså gode ud! Lige til at spise :) Tror jeg vil lave dem i næste weekend, når vi skal holde fødselsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en ekstremt god idé. Den vil helt sikkert vække glæde ;)

   Slet