torsdag den 4. oktober 2012

Konfekt Karameller

- med en ny HARIBO variant


Den hedder DUET og er en lækker pose med små lakridskonfekt stykker i, blandet med små dragé stykker også. En perfekt kombination mellem det søde, det salte og det bløde og det knasende. Og nåeh ja, så passer det helt utrolig lækkert sammen med chokolade :) 

Opskriften fik jeg inspiration til inde hos de to skønne og inspirerende tvillinger Laura og Christine, som ejer bloggen TWIN FOOD. Hvis ikke du allerede kender den, så kan jeg meget varmt anbefale jer, at tage et smut forbi - de laver et hav af lækre sager :) Well, opskriften blev ikke helt den samme, men næsten. Jeg tilføjede kun mørk chokolade og toppede istedet karamellerne med de små og lækre DUET-hapser :) Opskriften som jeg fik den bakset sammen, får du lige herunder.

Opskrift giver ca. 16 stk.

½ ds. kondenseret mælk
150 g. mørk chokolade
1 spsk. smør
+ ½ pose DUET

Bland mælk, chokolade og smør i en gryde og smelt hele blandingen sammen ved svag varme. Varm det igennem under omrøring, indtil chokoladen er smeltet helt og blandingen begynder at tykne en smule.

Hæld derefter karamelmassen over i et lille fad beklædt med bagepapir, drys med konfektstykkerne (eller andet topping, såsom hakkede hasselnødder, mandler, havsalt mm.) og stil dernæst karamelmasssen på køl, hvor den står indtil karamellen er stivnet.

Til sidst skæres hele pladen ud i mundrette stykker og pakkes ind i små stykker madpapir eller mellemlægningspapir. Udover de karameller der skal i slikskålen, så bør de resterende karameller opbevares i en tætlukket beholder i køleskabet.
Note: en lækker og blød karamel, som smelter på tungen, og som er utrolig let at lave. Der kræves ikke mange forskellige ingredienser, og de få ingredienser du skal bruge, er let tilgængelige. Hvis du ikke har kondenseret mælk på lager, så kan du købe det i din lokale føtex, hvor konfekten med garanti også er at finde :)

Du kan naturligvis toppe karamellerne med det du ønsker allermest - det kan være enten nødder, salt, lakrids  osv. osv. Der er mange muligheder - eneste betingelse er blot, at det skal passe sammen med chokolade :) HAPS! 

4 kommentarer:

 1. Hold så OP...... Sidder jo her på arb og savler !!!!

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. HAHA; SORRY Marianne :) Jeg håber du fik styr på dine cravings ;)

   Slet
 2. De ser bare lidt mere lækre ud med små stykker konfekt på sig! ;-) Tusind tak for de søde ord om vores blog - det varmer, kan du tro :)

  SvarSlet
  Svar
  1. uuuuh ja, det gør dem i hvert fald ikke mindre indbydende - tværtimod :) Jamen velbekom da - det er jo blot sandheden, og den varme er jo så skøøøøn :)

   Slet