torsdag den 29. november 2012

Shortbread m. chokolade og kaffe

- lige noget for kaffekællingen her


Og nej, du skal ikke lade dig skræmme, hvis du ikke er til kaffe, for det kan altså undlades, men ellers er det altså heller ikke sådan, at kaffesmagen er gennemtrængende. Næh du, der skal sgu en stærkere kaffe til at slå chokolade og smør smagen ihjel i denne basse ;)

Opskriften her er igen, igen, igen en fra foodgawker.com, som endnu engang har lokket mig og min søde tand i fordærv. Den er at finde hos Use Real Butter, hvor jeg også har nuppet opskriften fra. 

Giver ca. 24 stk.

1 spsk. instant kaffe
1 spsk. kogende vand
220 g. smør
2/3 cup flormelis
½ tsk. vanille essens
2 cups hvedemel
110 g. chokolade knapper (eller hakket)

Bland først kaffe og vand sammen, og lad det blive opløst helt, imens dejen forberedes. Bland nu smør og flormelis sammen til en grynet masse og tilsæt så vanille essens, hvedemel og kaffe. Bland hele massen godt sammen, og inden dejen samles helt, tilsættes chokoladen.

Når dejen er samlet vendes den over i en mellemstor frysepose (eller i en stor zip-bag, som man kan få i diverse supermarkeder og i IKEA), presses helt ned i bunden ogglattes ud, så den bliver fordelt fladt i hele posen. Rul med en kagerulle, så den bliver glat og jævn over hele fladen. Stil så dejen på køl (på en plan flade) i ca. ½ time. Tag herefter dejen ud, spræt posen op i siden og træk den øverste del af posen væk. Skær så firkantede stykker ud (3x3 cm.) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Bag dine shortbread i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. De er færdige, når kanten får en gyldenbrun farve. Vær endelig opmærksom på dette, da småkagens midte ikke må være gylden, men kun kanten. Lad dem afkøle på rist og nyd dem til din eftermiddagskaffe. 
Note: en sprød og lækker småkage, som ikke smager igennem af kaffe, men derimod har en lidt karamel-ish smag. Jeps, og så passer den naturligvis helt fantastisk til en kop kaffe. Oooh yearh, biscottierne har virkelig fået sig en konkurrent :) 

6 kommentarer:

 1. Ej, nu stopper du med alle de kaffe-herligheder!! Min kaffe råber jo hele tiden på en godbid og jeg har aaaalt for lidt tid til at fremstille noget de her dage. Mon man kan tage fri, for en omgang livsnødvendig opfyldning til kaffen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, det kan du sagtens - det kaldes omsorgsdag for kaffe og kage elskere :D hahahaha! Ejh, måske er det dumt, men nogle gange kunne man da ønske, at man måtte tage fri, kun for at bage og drikke kaffe ;) Hmm. mon man skulle kæmpe om, at få kaffe og kage på recept her i den kolde og mørke tid ;) ??? Jeg stemmer for ;)

   Slet
 2. Sådan en kunne jeg da godt spise... eller måske to... ja, to er nok bedst! :-D

  SvarSlet
 3. De er jo lige til at spise:)
  En opskrift med et strejf af kaffe, det er lige noget for mig, der er bestilt tid i ovnen her til weekenden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de nemlig - og derfor er der ikke en eneste tilbage her i hjemmet længere ;)

   Uhm, det lyder som en hyggelig weekend - dejligt ovnene kunne afsætte lidt tid til lækkerier også ;)

   Slet