fredag den 30. november 2012

Kanelsnitter

- en krydret og omfavnende godte til julens hyggestunder


For dem bliver der vel mange af, ikke? Jeg har i hvert fald planer om, at denne jul skal have enormt mange hyggestunder, da jeg i år, modsat de sidste tre år, ikke har haft voldsomt meget tid i julen grundet jobbet. I år er dog helt anderledes, da jeg slet ikke har ligeså mange vagter, som jeg plejer, fordi endnu en assistance er ansat til at dele juleræset med mig. Og nåeh ja, så er der jo sket en helt anderledes og vigtig ting i butikken, nemlig det at vi endelig har fået en herlig chef, som lader til at blive og ikke bare lader os i stikken, når det hele spidser til. Det er derfor vores første jul med en rigtig chef, som er der når vi har brug for det. Skøøønt :)

Nå, men tilbage til kagerne, så er disse krydre-svende i hvert fald en af dem, som helt sikkert skal kreeres igen i løbet af julen. Opskriften er lavet lidt på slump, men jeg skrev heldigvis ingredienserne ned undervejs, i håb om, at de blev så gode, at jeg måtte dele opskriften med jer :)

Opskriften giver ca. 40 snitter

100 g. blødt smør
85 g. sukker
2 lys spsk. sirup
130 g. hvedemel
3 tsk. kanel
1 tsk. vanillepulver
½ tsk. natron
+ 1 æg til pensling
+ perlesukker og mandler til drys

Pisk smør, sukker og sirup lyst og luftigt. Vend mel, kanel, vanillesukker og natron i dejen og pisk det, så det smuldrer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og saml dejen sammen.

Del dejen i to og rul disse ud til en ca. 35 cm lang stang. Placer stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk stængerne let flade. Pensl let med det sammenpiskede æg og drys herefter med mandler og sukker.  Bag snitterne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Når stængerne er færdige tages de ud til afkøling. Inden de er helt afkølede skæres de ud i snitter og sættes herefter til side for og få den sidste afkøling.

De skæres nemt ud med et pizzahjul eller en meget skarp kniv.

Note: en lækker, nem og krydret kage, som emmer af jul både udenpå og indeni - lige fra de sprøde mandler på toppen til den skønne kanel indeni. Hvis ikke du allerede er ved at være i julestemning, så kommer du det helt sikkert af, at bakse disse lækkerbiskner sammen. Tænd et par stearinlys, tænd for julemusikken, pil en nektarin og nyd disse basser til en varm kop kaffe. Jeps, så kan der snart blive jul :) 

6 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt med mere tid i julen :) Jeg tror også jeg får lidt mere tid i år end jeg plejer, så det er rigtigt skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare SÅ SÅ skønt, og første gang jeg prøver det i laaang tid. Jeg ser frem til det, kan du tro :) Dejligt for dig, at du også får mere tid til hygge. Mindes godt, at du også har haft meget om ørerne i julen de sidste par år.

   Slet
 2. Årh, de ser bare lækre ud! Lige noget for julemor her ;)

  SvarSlet