fredag den 9. november 2012

Varm krydder-chokolade

- et varmt og krydret kram på en kold og våd efterårsdag


For sådanne dage er der efterhånden flere og flere af i denne tid, og hvis det ikke skal gå hen og blive alt for træls, så bliver man jo istedet nødt til at forsøde tilværelsen lidt. Det gjorde jeg den anden dag med lidt varm kakao, men på en lidt anderledes måde. For efter at have været til fødselsdag hos Karoline, hvor vi fik serveret choko-shot med flødelåg (som indeholdte ting som tabasco og ingefær), ja så blev jeg pludselig mere modig ift. at eksperimentere med kakao. Samtidig fortalte min veninde mig, at det var helt vildt lækkert, hvis man varmede mælk med lidt sukker, kanel og nelliker, og bum - pludselig tænkte jeg straks, at en blanding mellem varm mælk m. kanel og nelliker og så kakao i bunden ville være lige i skabet. 

Og sådan blev det så - en blanding mellem kakao og varm mælk med krydderier, deraf navnet - en varm krydder-chokolade. Opskriften er såre simpel, men I skal ikke snydes for den :) 

Opskrift til 2 glas

4 dl. mælk
3 dl. kakao
8-10 hele nelliker
1 hel kanel
1 spsk. sukker

Hæld mælk op i en lille kasserolle og kom sukker, nelliker og kanel ned i. Kog mælken op under omrøring og varm ligeledes kakaoen op. (dog hver for sig - dette kan gøres nemt og hurtigt i mikroovnen). Når mælken har været oppe at koge i en 4 minutters tid, hældes den igennem en sigte og skummes op. Dette kan fint gøres med et lille piskeris, hvis du altså ikke har en mælkeskummer på lager. Hæld nu den varme kakao på glas og hæld derefter mælken oveni. Drys evt. med lidt stødt kanel på toppen og nyd den lune og krydrede drik i godt selskab, hvad enten det er med kæledyret, kæresten, tæppet eller Greys ;)








Note: en sød og krydret "efterårsdrik", som altså bringer en smule julestemning frem. Den passer perfekt som en lille forandring til en ellers garvet kaffedrikker, og så er den et super lækkert substitut til en kop the, som jeg ellers ville drikke, hvis der skulle ske lidt forandring på "kaffe'fronten". Hvis du ikke har kakao på lager, så kan du naturligvis lave din egen. Det er selvfølgelig også at foretrække, men da en rest stod og gloede i køleskabet, så blev den altså brugt på ret fornuftig vis her :) Go nuts with spices :) 

6 kommentarer:

  1. Mmm lækkert :D det er sådan en der varmer helt ud i tæerne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, lige præcis Line :) Åååh guf det er syndige mundfulde altså :)

      Slet
  2. Jeg må snart få prøvede det, med det krydderkakao der - det ser så lækkert ud (bevares, det gør alt du poster selvfølgelig), men er altid så bange for at spolere min kakao, da det er min favoritdrik på niveau med kaffe og rødvin. Men for tiden drysser jeg alligevel kanel på alt jeg kan komme i nærheden af; frugt, grød og yoghurt, så måske man skulle prøve. Alt der smager af jul, er et hit i min bog i disse måneder :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, hvor er du sød Anne :) Tak for de søde søde roser :) , men ja - jeg var heller ikke vild med at skulle "spolere" en god gammeldags kop kakao, men det spolerer bestemt intet :) Tværtimod ;) Og den med "smagen af jul" er jeg helt og aldeles enig i. Det giver varme og julestemning - i love :)

      Slet
  3. Det lyder godt - tilsæt flødeskum og det bliver rigtig lækkert! Jeg har ikke tilsat nelliker før, men jeg er blevet inspireret af din opskrift;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellers tak - jeg hader flødeskum, så du må gerne få min portion ;) Dejligt du kunne finde lidt inspiration ;) Lidt nyt skal der jo gerne ske - især nu hvor julen sig nærmer ;)

      Slet