onsdag den 12. december 2012

Flækkerter

- bag, berig m. smør og nyd


Ja den kommer så lige endnu en gang, for smarte her, hun kom selvfølgelig lige pludselig til at slette indlægget. Hvordan det kunne ske, det aner jeg ikke, men væk var det i hvert fald! ØV. Well, det kommer altså lige her endnu en gang, da der var flere der nævnte i kommentarfeltet, at I havde købt ind til dem, og gerne ville lave dem inden jul - so here goes - AGAIN :) 

Den oprindelige opskrift er fra Arla, hvor jeg har fundet den via. deres app, men da jeg en gang før har prøvet den oprindelige version (med succes), så skulle der lige eksperimenteres lidt, og da en sjat fløde stod i køleskabet og råbte på hjælp, så gav jeg lidt førstehjælp i form af disse lækre brød. De kan varmt anbefales :) 

Opskriften giver ca. 12 stk.

25 g. smør
4 dl. mælk
1 dl. fløde
25 g. gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
250 g. grahamsmel
450 g. hvedemel

Smelt først smørret og tilsæt dernæst mælk og fløde. Rør gæren ud heri, og tilsæt så de øvrige ingredienser. Hold dog lidt af hvedemelet tilbage, da det ikke er sikkert, at alt melet skal bruges. Kom dog al grahamsmelet i på en gang. 

Ælt dejen godt igennem og del den i 12 stykker, som hver især rulles til boller. Hver bolle placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, og trykkes så flade med en diameter på ca. 12 cm. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ½ time og tryk herefter små huller i bollens overflade med en finger, pensl så med et sammenpisket æg (eller mælk) og bag ved 200 grader i ca. 12-15 min. Afkøl helt på bagerist efter bagning. 


Note: en lækker og fyldig bolle, som gør sig godt på madpakken, til brunch eller morgenmaden. Bollerne holder sig fine og bløde de første par dage, men derefter bliver de en smule tørre. Du kan dog fint spise dem, selvom de måske er blevet tørre. Smid dem blot en tur på risteren og kom en god klat smør ovenpå, naturligvis mens de er lune. HAPS :) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar