mandag den 18. februar 2013

Pop Tarts m. solbær

- endnu en sød lille tærte


Dog er denne udgave en smule større. For da min skønne veninde Helene var på besøg i sidste uge, så fik vi disse lækre svende. Jeg har bare været alt for langsom til, at få blogget om dem, så nu får I dem selvfølgelig :) 

Opskriften er lidt den samme som de Nutella Valentine Pop Tarts jeg bloggede om på Valentines Day. Den eneste forskel er her, at disse er med ren hvedemel, og altså ikke noget rugmel. Man kan naturligvis lave bunden/dejen med eller uden rug, og komme lige det fyld i, som man synes bedst om. Du vælger helt selv - dejligt ikke? :)

Opskrift til ca. 10 stk

Dej:
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
150 g. sukker
150 g. smør
250 g. hvedemel
1 spsk. vand

Fyld:
ca. 200 g. frosne solbær (eller andre bær)
+ sukker til at søde med

Start med at tø dine bær op og kom dem i en skål, hvor der hældes sukker udover. Jeg hældte en god sjat sukker udover, da solbær ofte skal have en del sukker for at være spiselige :)

Imens bærrene står og passer sig selv og trækker sukker til sig, så bakses dejen sammen.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse, og tilsæt dernæst smør, vand og mel. Rør dejen godt sammen, og vend den til sidst ud på et meldrysset bord, hvor den æltes helt glat og smidig. Ælt i dejen, indtil alle smør-klumperne er væk og æltet ud i de bløde dej. 

Rul dernæst dejen tyndt ud på det meldryssede bord, og skær så lige store firkanter ud i dejen. Husk at der skal være dobbelt op, da der både skal være bund og top, så alt i alt skal du skære 20 firkanter ud. Når dette er gjort placeres en teskefuld af bærrene i midten af bunden og toppen placeres forsigtigt ovenpå. Med en gaffel presses kanterne forsigtigt sammen, pensles med sammenpisket æg og bages til sidst ved 200 grader i ca. 12-15 min. eller indtil de er gyldne og sprøde. 

Spis basserne let lune, eller lad dem køle helt af, og pryd dem så med en tynd glasur, så de får lidt mere sødme. 
Note: en skøn og sprød lækker-haps, som er et let og lækkert alternativ til en stor og klodset kæmpe tærte. På denne måde har du mere styr på et ellers vildt og snasket fyld, og du kan hapse en lille og handy Pop Tart med i hånden, inden du igen skal ud af døren. Smart, lækkert og helt vildt sprødt :) Uhm. 

7 kommentarer:

 1. De ser rigtig fine ud! En god klapsammen'mad' :-D
  Hvor lang tid tror du, at de kan holde sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop - de skal også HELT KLART med på picic, når vejret igen bliver til det :)

   Hmm. jeg vil skyde på en tre dage i tætlukket beholder. Og så kan de jo snildt fryses ned og varmes op, så de er sprøde og lækre, når de skal spises :) UHHM!

   Slet
 2. Puhhh sådan en kunne jeg da godt lige snuppe sammen med en kop aften-te... det ville faktisk ik være så ringe endda ;) Tak for deleren :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Meee tooo :) Haha. Velbekom da Agnethe :) Love to share - you know ;)

   Slet
 3. Mums det ser lækkert ud :) Super smart at de lige er til at tage med sig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Jeg synes også det er en formidabel idé. Glæder mig allerede til sommerens skovture og picnics, hvor disse basser KLART skal med ;)

   Slet
 4. Du kan også købe en del amerikanske og engelske produkter fra wiya.
  www.wiya.dk

  SvarSlet