søndag den 24. marts 2013

Appelsinsnitter m. chokolade

- og en hel del kærlighed


Og hvis du - ligesom jeg - elsker hindbærsnitter, men også godt kan lide en omgang chokolade blandet med appelsin smag, så er disse lige noget for dig.

De består nemlig af næsten de samme ingredienser, som en regulær hindbærsnitte gør. Her er hindbærmarmeladen dog skiftet ud med en appelsin variant, og glasuren på toppen erstattet men en chokolade udgave ;) And that's it. 

Opskrift til ca. 12-14 mellemstore snitter

300 g. hvedemel
200 g. smør
100 g. flormelis
2 æggeblommer
1 vaniljestang
+ 1 glas appelsinmarmelade
+ chokolade glasur til pynt

Mas vaniljekornene ud i noget af flormelisen, og bland så smør, flormelis, æggeblommer og smør sammen, ælt til den er sammenhængende og til du har en blød og lækker mørdej. Pak den ind husholdningsfilm og kom den på køl i en times tid.

Efter køl vendes den ud på et meldrysset bord, hvor den deles i to dele, hvoraf hver del rulles ud til to ligestore rektangler. De to rektangler placeres på hver sin bageplade beklædt med bagepapir, og bages så ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil overfalden bliver let gylden. 

Når pladerne er færdige køles de helt af, hvorefter den ene halvdel smøres med appelsinmarmelade, og den anden halvdel placeres forsigtigt ovenpå. Bland nu din chokoladeglasur og spred den udover hele overfladen, så et godt lag  kommer til at dække snitternes overflade. Når glasuren har sat sig skære snitterne forsigtigt ud i små hapser. Gør det med en skarp kniv, og sørg for at tørre kniven af efter hvert skær, så du får det pæneste snit. 

Slutteligt kan du pryde dine snitter med lidt (spiseligt) tryllestøv ;) Jeg valgte den gule, da det jo snart er påske og påskeferie, og så fordi fyldet er mere eller mindre gult :) Hurraaa

Note: en super lækker og "hindbærsnitte" agtig konsistens, dog med en mere syrlig, og samtidig sød smag af appelsin. Ooohj altså - hvis du elsker appelsin og snitter, så er denne svend en himmerigs-mundfuld, det lover jeg. At chokoladeglasuren ovenpå lige topper den, gør jo absolut ikke noget :) tværtimod. Jeg tænker dog, at en omgang smeltet mørk chokolade som "overtræk" også ville være ret lækkert. 

Derudover kan man jo, hvis man ikke er vild med "klumperne/stykkerne" i appelsinmarmeladen, blende den inden den smøres ud på den ene bund, så slipper man i hvert fald for de større stykker, hvis man ikke er til den slags ;) Alternativt kan man selv kaste sig ud i en omgang appelsin-filling af en art :)

10 kommentarer:

 1. Mmm...mmm... en rigtig påskesnitte :-)

  SvarSlet
 2. Uhmm - you had me at the introduction ;-) Det skal prøves!

  SvarSlet
 3. Er en smule skuffet over, du ikke lige er kommet forbi med sådan en skønhed - den kunne jeg da godt spise! Saftig og sprød - den ser møg lækker ud :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahmen jeg ved det virkelig godt søde, og jeg skammer mig også HELT VILDT. Derfor håber jeg lidt på, at du snarest vender snuden nordpå, så jeg kan lave dig en omgang kage ;-)

   Slet
 4. Mmmmmm - hvor ser de gode ud - De må afprøves :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også EKSTREMT gode. Du MÅ ganske enkelt prøve dem ;-)

   Slet