onsdag den 6. marts 2013

Gâteau Marcel

- en choko-bombe drøm


Endnu et indlæg, som på mystisk vis, pludselig forsvandt uden varsel! iiiih den dumme teknik altså! Den har jeg ikke været videre heldig med på det seneste. Well. Her kommer opskriften så lige endnu en gang, og denne gang for at blive - forhåbentlig!

Til de af jer, som ikke ved  hvad en Gâteau Marcel er og består af, så er det en lækker og ekstrem syndig choko-drøm, som i alt sin enkelthed består af chokolademousse. Denne mousse deles op i to dele, hvoraf den ene bages og den anden vendes ovenpå og får lov at forblive mousse. Uuuhm. Imellem de to mousser gemmer sig et lækkert friskt pust af appelsinmarmelade :) YUM!

Opskrift til ca. 6-8 pers. (Inspiration fra Torvehallerne)

175 g. mørk chokolade
175 g. smør
175 g. sukker
115 g. past. æggeblommer
137 g. past. æggehvider
125 g. appelsinmarmelade

Smelt først chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk i en anden skål 2/3 af sukkeret sammen med æggeblommerne. Pisk til en luftig masse. 

Den sidste 1/3 af sukkeret kommes i en tredje skål sammen med æggehviderne, som også piskes luftige. 

Nu har vi altså tre forskellige skåle med tre forskellige ting i. Den smeltede chokolademasse hældes nu forsigtigt ned i massen med æggeblommerne og vendes forsigtigt rundt. Herefter vendes denne masse ned i de stive æggehvider og der vendes forsigtigt, indtil du får en homogen masse. 

En springform fores med et stykke tilklippet bagepapir, og halvdelen af moussen hældes i. Denne del bages så ved 175 grader i ca. 30 minutter - også selvom den ikke virker til, at være færdig herefter. Bunden skal være blød og klæg. 

Når bunden er færdigbagt skal den køle af - helt af! Stil den gerne på køl, indtil den er helt kold. Når den er det smøres den med appelsinmarmelde og den resterende mousse hældes ovenpå og stilles på køl igen. Denne gang et par timer, men gerne natten over.

Når kagen er færdig frigøres den forsigtigt fra springformen og placeres på et smukt fad. Du kan dekorere med hvad du lige synes. Jeg valgte at lave et chokoladegitter til siderne, lidt chokolade krims-krams som blev lagt på midten sammen med lidt appelsin-stykker fra appelsinmarmeladen. 
Note: en meget tung og bastant kage, som alle glade chokolade-elskere vil elske! Måske en kage, som man kun spiser et stykke af, men så må det også gerne være et stort stykke ;) Kagen her passer perfekt som dessert, da den er så fyldig som den er. Jeg kan dog røbe, at den også fint kan serveres til en god kop kaffe og en omgang tøse-sludder :)

2 kommentarer:

  1. Nøjs. mit chokolade hjerte smelter. Lyder vildt lækkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. hæhæhæææ! Det gjorde mit også - og gør det igen lige nu! gooosh hvor må jeg snart lave den igeeen! :)

      Slet