lørdag den 30. marts 2013

Påske Pavlova

- med lækker creme og smukke påskefarvede frugter


For er der en mere påske-agtig dessert end en pavlova? Jeg kan ikke just komme i tanke om en, for sådan en pavlova kan jo laves til den yndigste påske-fuglerede, og det er der da ret meget påske-tema over, ikke :) 

I hvert fald blev det denne svend jeg diskede op med i torsdags, hvor min dejlige veninde Maj afholdt årets påskefrokost, hvor jeg var blevet bedt om at tage dessert med. Det var en super hyggelig aften, hvor maverne i særdeleshed blev fyldt op, både i form af lækker mad og gode grin :) 

Jeg vil lige skynde mig at undskylde for det dårlige billede, men jeg fik ikke taget billeder med mit eget kamera, da jeg jo samlede den hjemme hos min veninde. Det blev derfor taget med telefonen i mørkets skær, så kvaliteten er ikke helt så god som den kunne være. Well, jeg håber I kan bære over med det denne gang, for det blive ikke anderledes, og så synes jeg jo samtidig ikke, at I skylle snydes for både synet af og opskriften på den :) 

Opskrift til c. 10 personer

Marengs:
10 past. æggehvider (2½ dl.)
370 g. sukker
2 spsk. eddike
3 spsk. maizena

Creme:
½ liter fløde
300 g. græsk yoghurt
2 vaniljestænger
3-4 spsk. flormelis 

Topping:
1 hel ananas
6 stk. kiwi
6-8 ananas kirsebær
1 pk. orangegrene
1 pose sukkeræg
+ evt. gul glimmerstøv

Start med at lave marengsen, da denne helst skal stå og køle af i ovnen i omkring 6 timer + 1½ time til bagningen. Lav derfor gerne marengsen dagen inden, du skal bruge desserten. 

Pisk først æggehviderne stive og tilsæt så eddiken. Imens der piskes på fulde hammer, tilsættes sukkeret lidt efter lidt. Når alt sukkeret er vendt i, piskes der grundigt indtil massen er stiv og elastisk. Til sæt som det sidste maizenaen. 

Når marengsen er færdig placeres et stykke bagepapir på en bageplade, hvor en cirkel på ca. 26-30 cm. i diameter tegnes. Pensl cirklen med lidt maizena og smør så marengsen ud i en fin rede på bagepapiret. Lav gerne siderne højere end på midten af cirklen. Sørg altså for at lave en fordybning i midten. Ovnen varmes imens op til 200 grader, hvorefter den skrues ned til 120 grader. Bag nu marengsen ved de 120 grader i ca. 1 time og 15 minutter. 

Når marengsen er færdig slukkes ovnen, hvorefter den bliver stående i ovnen med ovn-lågen på klem. Sæt evt. en ske i klemme, så den ikke smækker i. Her står marengsen og køler af i ca. 6 timer. (jeg laver den altid om aftenen, så den kan køle af natten over). 

Lav nu cremen ved blot at piske fløde og vanilje sammen til en stiv skum. Vend herefter yoghurten over i fløden og smag til med flormelis. Stil cremen på køl indtil desserten skal serveres. 

Alt efter hvilken topping du vælger at komme på toppen, så kan noget af det oftes forberedes lidt i forvejen. Ved denne udgave kan du fx skære din ananas ud i små stykker, skrælle og skære kiwierne ud, samt folde ananas kirsebærrene ud, så de er klar til at pryde den færdige pavlova. 


Når du er klar til at servere din dessert samles pavlovaen. Dette gøres ved blot at vende cremen udover marengsbunden, placere orangegrenene som grene rundt i siden af marengsen, drysse den skårne frugt ovenpå sammen med sukkeræggene og de udfoldede ananas kirsebær. Til sidst pensles lidt af det gule glimmerstøv udover og bum - ét styk påske pavlova klar til servering. 

Som prikken over I'et valgt jeg at binde en lille krans af birketræs-grene (eller hvad det nu hedder), som blev placeret under fadet med pavloaen på. Det gjorde lige det sidste til, at det blev en rigtig fuglerede :) 

12 kommentarer:

 1. wow, den er da bare så fin! Du er så dygtig! Får straks lyst til at kopiere den:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak søde Tante ;) Det var sørme en dejlig kommentar :) Og hey - kopier den ENDELIG! Det ville glæde mig ;)

   Slet
 2. Haaaaaaps! Den konfiskerer jeg lige! *tager desserten under armen og stikker af* :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Deeeeeet kan du ikkeeeeee, for den er allerede vææææ'ææææk ;)

   Slet
 3. Hvor ser den bare smuk og lækker ud og så fin påske agtig :-)

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Marianne :) Og ja, den er nemlig ret fin og påske'agtig :) Det er jo det der er det gode ved Pavlovaer. Dem kan du gøre lige som du har lyst til med ;)

   Slet
 4. Hvor er den dejlig fin og påske-agtig. Så mangler vi bare varmen og foråret :)
  Håber I nyder påsken!
  Er ked af jeg ikke kommer mere herind, men overskuddet er der slet ikke for tiden.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Bianca :) Ja tak - mere varme og mere forår tak :) Helt enig. Du kan tro vi nyder påsken i fulde drag, og jeg håber I gør det samme derhjemme i den lille familie :)
   Det skal du sørme ikke være søde - der er nok at se til, især med en bette skiderik i hjemmet og en masse andre pligter at passe :)
   Knus og energi din vej ;) Rigtig god påske søde.

   Slet
 5. Woooooow hvor er den bare flot og kreativ og ser bare lækker ud! MUMS! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange mange tak Line :) Den var også VIRKELIG mumse'lækker ;) Uhhf hvor kunne jeg godt bruge endnu et stykke ;)

   Slet
 6. Den ser lækker ud. Det må prøves måske med halve abrikoser på toppen, så det ligner æg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Guud ja, det var da en god idé :) Rigtig god påske :)

   Slet