fredag den 29. marts 2013

Kokostoppe m. marcipan

- skabt til kokoselskere


Er du mon sådan en? Hvis ikke - ja så kan du jo nøjes med at nyde billederne, og samtidig tænke på, hvilken himmelsk fornøjelse du går glip af, ved ikke at kreere dem og ikke mindst ved at afprøve dem :) 

Til jer der er helt med på ideen om hjemmelavede kokostoppe vil jeg lige sige, at det fra NU AF, er slut med at købe fæærdiglavede kokostoppe :) Ikke fordi de ikke smager godt (for de kan da være okay, hvis man pludselig er ved at gå sukkerkold), men ganske enkelt fordi, at de er SÅ lette at lave, og så går det tilmed stærkt. Så stil da lige din kokos-toppe lyst ved, at lave dem selv, ikk? :) Det skylder du dig selv :) 

Opskrift til ca. 15 stk.

100 g. kokosmel
4 æggehvider (1 dl.)
skal af ½ appelsin
100 g. sukker
100 g. revet marcipan
20 g. finthakkede mandler

Pisk æggehviderne stive og tilsæt dernæst sukker, kokosmel, marcipan, appelsinskal og mandler. Vend det hele forsigtigt sammen, til du får en homogen masse, hvor især sukkeret er ligeligt fordelt. 

Varm ovnen på til 150 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Form nu dine kokostoppe med en teske, og form dem en smule mere spidse i toppen end i bunden. Placer dem på bagepladen og bag dem ved 150 grader (forvarmet ovn) i ca. 17-20 minutter, eller indtil de er let-gyldne på toppen. Kunsten er at lave dem sprøde udenpå, samtidig med at bibeholde den lækre blødhed indeni. 

Afkøl herefter dine toppe helt, og beklæd dem som det sidste i bunden med smeltet chokolade, og/eller sprøjt evt. den smeltede chokolade henover toppene.
Note: en lækker kokos-haps, som er über nem at bakse sammen, og som derfor egner sig helt perfekt til et hurtigt og impulsivt kaffe'visit. Du kan variere den ud i det uendelige, nåde med og uden marcipan, med og uden mandler og med eller uden appelsin og/eller citron. Ganske enkelt kan du lave dem lige som du elsker dem. Personligt er jeg ret pjattet med kokos, appelsin og chokolade kombinationen, så derfor blev min udgave naturligvis sådan. 

Men du - du kan gøre lige som du har lyst til, og med netop de ingredienser, som du har på lager :) Næste gang er jeg dog overbevist om, at en udgave med citron skal kreeres :) 

8 kommentarer:

 1. Ummm nu får jeg helt lyst.... Lavede nogle sidste år med marcipan og citron, eller også var det lime, for silvan da de var gode....

  Rigtig god Påske

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg ikke fortænke dig i, for ja - de er nemlig super lækre :) Uuhm, en udgave med lime kunne jeg også godt forestille mig ville være lækkert. Den må da vist også lige skrives på to-do listen ;)

   Rigtig god påske til dig også Marianne :)

   Slet
 2. Jeg afprøvede din opskrift med citron her den ene dag.
  Uhm.. den skal helt sikkert prøves igen!
  Og jeg kørte den flotteste Blomsterberg-stil ved dekoreringen lige indtil sprøjteposen sprang og jeg havde chokolade udover det hele. Så slukkede jeg for kameraet og kom resten af pynten på med en ske. De sidste blev derfor ikke helt så kønne men nu smager chokolade jo heldigvis af det samme uanset hvordan det ser ud ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt de blev en succes Merete ;)

   Haha, åååh det lyder som noget, der også sagtens ville kunne ske herhjemme. Kender i hvert fald godt problemet ;) men hey - det er jo heller ikke udseendet der er det afgørende, men derimod smagen ;)

   Slet
  2. Jeg vil lige tilføje, at jeg nu også har afprøvet dem på mine kolleger og der er faktisk én af dem, der nu vil lave dem til datterens konfirmation på fredag, så helt tossede er de vist ikke ;o)

   Slet
  3. Eeeejh er det sandt Merete!? Hvor er det bare herligt at høre :) men nej - du ved det jo også selv, de er ikke dumme ;)

   Slet