onsdag den 17. april 2013

Banana Cinnamon Rolls

- en spicy og cremet rulle


Som er perfekte til dette længe ventede forårsvejr, thaaank gooood! Og for at få fuld udbytte af både vejr og bagværk, så skal det naturligvis nydes udenfor :) 

Igår havde jeg fri, og derfor havde Chillum og jeg senere på dagen lavet en skov/luftnings'aftale med en veninde og hendes dejlige hvalpe'vuffer. Vi mødtes derfor i skoven og med mig havde jeg en bette kurv med kaffe og disse basser i, som blev nydt under åben himmel og med et par trætte bimser :) Hvilken dejlig måde at nyde sin fridag på - kage, veninde, hunde, kaffe og forårsvejr. Bedre bliver det altså ikke :) 

Opskrift til ca. 24 stk.

Dej:
½ pk. gær
1½ dl. lunken vand
1 dl. lunken mælk
2 æg
3 overmodne bananer, moste
3 spsk. smør, smeltet
3 spsk. vaniljessirup*
1 spsk. groft salt
1 spsk. kanel, stødt
1 tsk. ingefær, stødt
1 tsk. muskatnød, fintrevet
ca. 500 g. hvedemel

Fyld:
1 overmoden banan, most
½ tsk. ingefær, stødt
1 tsk. kanel, stødt
1 dl. hakket mørk chokolade
½ tsk. muskatnød, fintrevet

Glaze:
3 spsk. vaniljesirup*
50 g. flormelis

*Hvis du ikke har tid til, at i forvejen har vaniljesirup på lager, så kan du fint bruge helt almindelig lys sirup.

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt herefter mælk, æg, salt, sirup, bananer, smør, kanel og ingefær. Sørg for at piske alt dette godt sammen, inden melet tilsættes lidt efter lidt, og æltes godt sammen, indtil du får en skøn, blød og smidig dej. Lad herefter dejen hæve lunt og under klæde i ca. 30 minutter. 

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord, hvorefter den rulles ud til et rektangel. Smør den moste banan udover dejen sammen med smørret og drys så ingefær, kanel og chokolade udover til sidst. Rul nu dejen sammen til en pølse og skær skiver af ca. 1 centimeters tykkelse. Placer rullerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve her i ca. 15 minutter. Imens varmes ovnen op til 200 grader.

Pensl rullerne med smeltet smør og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen. Lad dem herefter køle af på en bagerist og pryd dem med den sammenrørte glaze. Nyd til en god kop kaffe, evt. i det gode og længe ventede forårsvejr :)
Note: en skøn og blød gær'rulle, som smager godt igennem af både kanel, banan og chokolade. Et ideelt bagværk, hvis du elsker banan, og har et par stykker liggende, som meget gerne vil bruges til noget fornuftigt :) Det var tilfældet herhjemme, og resultatet blev eminent :) 

10 kommentarer:

 1. Banankage óg kanelsnegle i een?! Det er jo mine to favoritkager, så det kan ikke andet end at smage herligt - sådan en snegl, bliver sikkert ekstra svampet med en gang frugt i! Tænker også, at et hasselnøddedrys på toppen ville gøre sig godt.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, neeemlig - og er det ikke for fedt!? :) Jeg er i hvert fald faaaaaan. Jeps, du kan tro jeg også legede med tanken, men den døde lidt, da krukken med hasselnødder var tom. ÆÆææv!!! ;)

   Slet
 2. Interessant kombination - jeg elsker kanelsnegle, men er temmelig lunken over for banankage. Kan dog godt forestille mig, at bananen er med til at give en sød og blød kage - og DET er jo altid godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget interessant kombi ja - og vanvittig lækker i min verden. Men ja, det kræver naturligvis, at man er til banandelen også ;)

   Slet
 3. Det ligner jo bare rigtig mormor-hygge det der med fint stel og det hele ;) Lyder som en spændende kage - måske en alternativ morgenkage ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen der gik da også lidt mormor i den, da de røg med på picnic ;) og nåeh ja - så er stellet jo også fra min bedstemor ;)
   Gud ja - perfekt som morgenkage, halloooo :) Tak for tip :D

   Slet
 4. Ja hvad kan jeg sige. Skønne opskrifter - flotte billeder. Jeg er vild med din nye kopper. Ja, og så lige et par ord om dig. Du bliver kønnere og kønnere - lad det dog ikke gå til hovedet:-)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Charlotte :) Jeg er også HELT PJATTET med de dejlige kopper. Der ved min bedstemor altså lige, hvad der glæder :)

   iiiiih for pokker Charlotte.... TAK!... Det var dælme pænt sagt!!!! Det stiger mig da kun til hovedet på én måde ---> ***RØDME***RØDME***RØDME***

   Slet
 5. Jeg har længe ledt efter en kombinationen af boller/frugt blandet sammen i en bolle til mine Dagplejebørnene
  Så jeg vil lige afprøve denne opskrift og se hvordan jeg kan gøren den hånd og gnave egnet til 0-3 års børn

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor godt - de er da bare HELT perfekte så!!! Jeg tænker at du kan lave dem lidt ligesom frøsnappere! Altså twiste dem til et mellemlangt brød. Ja ellers kan du alternativt lave dem som små sammenrullede brød :)

   Slet