torsdag den 30. maj 2013

Æblehorn m. marcipan

-  og tilmed med kærnemælk og kardemomme


Jeg har nemlig længe drømt om sådan et æblehorn, men hver gang jeg har haft chancen, så har den variant med marcipan også lokket en hel del. Det er derfor oftest endt med, at jeg gik tomhændet hjem. Well, det skulle der nu laves om på, og i mangel på beslutning om, hvilken variant jeg skulle lave (læs: grovæde), så lavede jeg da bare en kombi :) Halloooo - hvor svært kan det egentlig lige være? 

Not that hard, apparently! Så herunder skal I naturligvis have opskriften på disse skønne horn, som Maj og jeg forkælede os selv med i går morges. Og hey - husk lige på, at det da godt kan være, at marcipanen er fyldt med sukker, og at hvedemel ikke just er det sundeste, men what the f***, der er jo ingen fedtstof i, og så er der jo sunde æbler i også!! Hjælper det ikke bare lidt så!? :) Jooow, det tror jeg nok, det gør ;) 

Opskrift til 16 horn

50 g. gær
5 dl. kærnemælk, lunt
1 æg
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
600-700 g. hvedemel

Fyld:
3 søde æbler, groftrevet
250 g. marcipan, groftrevet

Rør gæren ud i den lune kærnemælk, og tilsæt dernæst æg, salt og kardemomme. Rør det hele sammen til en jævn blanding, og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt, alt imens der æltes. Lad dejen hæve lunt og under klæde i ca. 30 minutter.

Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord, deles i to lige store del, som herefter rulles ud til en cirkel og skæres dernæst ud i skarpe trekanter. 8 stk. pr. "cirkel". På hver trekant placeres æblerne og marcipanen så i den brede ende, og trekanterne foldes til fine små horn, som placeres på en beklædt bageplade, pensles med sammenpisket æg, drysses med hasselnøddeflager og bages så ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Efter bagning afkøles hornene helt, og prydes evt. med lidt glasur inden servering. Jeg valgte at lave halv af hver. 8 stk. med hasselnøddeflager og de resterende 8 stk. med chokolade glasur :)
Note: et dejligt og fyldigt horn, som smager både sødt, sprødt, saftigt og friskt på én og samme tid. Dette skyldes naturligvis den dejlige kombination af friske med søde æbler, sammen med den søde marcipan, de knasende hasselnøddeflager og den dejligt fyldige dej, som tilmed er sprød og lækker i overfladen, hvis du lige luner dem inden servering. HAPS! 

4 kommentarer:

 1. Kærnemælkshorn er min ultimative favorit, sammen med kanelsnegle - elskerelsker gærdejskager! Og så med marcipan og æble remonce, og ikke mindst det uundværlige nøddedrys, så bliver det ikke bedre. det skulle da være, hvis der også var en bid rababer eller to deri. De ser hvertfald afsindigt yummede ud!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skægt, for jeg har det lidt lige sådan. Elsker også gærkager! Der er bare noget blødt, lækkert og let snasket over dem (til tider) :) MUMS! Den idé med rabarber kunne jeg godt lokkes ud i også. UuuhM! måske man skulle prøve sig med et tøsehorn med rabarber, marcipan og så hvid glasur og frysetørret hindbær som drys på toppen!? :) YUM!

   Slet
  2. Perfekt idé - det må da være en ultimativ kombination - et glimmerdrys ville heller ikke skade. Og så serveret på noget rigtig fint, yndigt tøseporcelæn <3

   - Anne

   Slet
  3. Neeemlig. Ork for hulan som vi dog kan :-) Total prinsesse horn. Ærgerligt der lige har været søster dag. ... :-)

   Slet