onsdag den 1. maj 2013

Coco Swiss Roll

- eller bare en kokos roulade med lidt sprut i 


Ja jeg er da vist gået hen og blevet noget spritteret - i hvert fald ift. sprut i kager :) Ja det siger i virkeligheden nok bare lidt om, hvor stort et sprugtlager vi har, men som vi aldrig får bugt med, og at det derfor istedet må bruges i kager :) 

Well, gå til spilde skal den gode sprut da ikke, så i et par kager kan de hurtigt ende - ingen problem i det :) Denne gang blev det så en sølle sjat Malibu der stod for skud, så den røg i denne lækre kokos roulade. Den blev tilsat i selve cremen, men hvis der havde været nok, så kunne der også fint være kommet et lille skvæt i selve dejen til rouladen. Ak ja, det bliver en anden god gang -  for vi skulle jo også køre hjem i går aftes. Jeg havde nemlig taget denne svend med hjem til svigermekanikken, som hjalp med at fortære den, hvilket egentlig gik meget glat ;)  

Opskrift til én stor roulade (til ca. 8-10 pers.)

Kagen:
4 æg
150 g. sukker
60 g. mel
60 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Creme/fyld:
2 dl. fløde
2 dl. creme fraiche
1½ tsk. vaniljeessens
3 spsk. flormelis
½ dl. malibu
2 dl. kokosmel/kokosflager
+ ekstra kokosmel/kokosflager til pynt

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse (ca. 5 min. med håndmixer). Sigt bagepulver, mel og kartoffelmel sammen og vend det over i æggemassen. Vend nu forsigtigt blandingen sammen til den bliver jævn og glat, og gør så en bageplade klar med bagepapir. Hæld så dejen over på den beklædte bageplade og spred den godt ud, så den dækker hele pladen. 
Bag "kagen" ved 200 grader (over/under varme) i 5 min. Når den er færdig drysses overfladen med sukker, og en anden bageplade beklædes med et stykke bagepapir. Denne plade placeres så ovenpå den færdigbagte kage og begge plader vendes så rundt på samme tid, så kagen flyttes fra den ene og varme plade til den "nye" og kolde plade. Her skal kagen køle af og imens dette sker, dækkes kagen til med et fugtigt viskestykke, så bagepapiret nemmere slipper kagen, når den er helt afkølet. 
Imens kagen afkøler, så laves fyldet klar. Dette gøres nemt og hurtigt ved, at piske fløden stiv, tilsætte flormelis, kornene fra vaniljestangen, malibu og creme fraiche, hvorefter det hele røres godt sammen. 
Når kagen er afkølet og det fugtige viskestykke har blødgjort bagepapiret, så trækkes bagepapiret ganske forsigtigt af, så kagen ikke går i stykker og revner. 
Herefter skal fyldet smøres ud over kagen og kokos skal drysses ud over efterfølgende. Til sidst rulles rouladen stramt sammen og stilles derefter på køl i et par timer inden servering - gerne med bagepapiret rundt om, så du sikrer dig, at den holder formen, indtil den har sat sig helt. Rouladen kan med fordel drysses med lidt kokosmel/kokosflager - det både smager herligt og ser skønt ud :)
Note: en skøn og meget svampe'lækker roulade, som smager herligt af kokos. Den kunne dog, efter min mening sagtens havde smagt mere af malibu, så til de af jer, der vælger at kreere denne sag en dag, kan jeg anbefale at komme et bette skvæt malibu i dejen også. Det vil jeg i hvert fald selv gøre, næste gang den skal kreeres, for der bliver helt sikkert en næste gang :) 

En lille notits til det let gule fyld, så er det altså ikke fordi jeg har brugt en sur fløde, men ganske enkelt fordi, at min vaniljeessens var så mørk, at den endte med at farve hele herligheden en kende. For nej, det ligner ikke just flødeskum, men det er det altså :) Smagen var ganske skøn, og blandet sammen med den dejlige malibu + et indvendigt drys af kokosmel, ja så sad den lige i skabet. Uuuuhm. En dejlig forårs/snart sommerlig kage, som går særdeles godt til kaff' - og vigtigst af alt, den er super nem at bakse sammen, hvilket generelt gælder for roulader. Man laver dem altså bare desværre for sjældent... 

4 kommentarer:

 1. Måske jeg skal kigge på den her når jeg engang får mig taget sammen til at lave en roulade på min nye roulademåtte, som bare samler støv! Malibu har jeg dog godt nok ikke, for mit sprut-lager er fuldstændig tomt, men så kunne jeg ha en undskyldning for at investere i en:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuh ja. Ja den glæder jeg mig altså godt nok til at se, hvordan og hvor godt den virker :) For mig at se, er det jo lidt en "skabsfylder" sådan en måtte, og en smule unødvendig, men altså. Hvis den virker, er det jo meget godt ;) Jeg glæder mig til at se, hvad du synes om den :) Og ikke mindst hvad du synes om kokos rouladen, hvis du ender med at lave den. Herhjemme (og hos svigermekanikken) faldt den i meget god jord :) Og hey - malibu SKAL være på lager, når der snart er sommer ;) Du må ud og investere ;)

   Slet
 2. Yes! Sprutkage - jeg er frisk :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg VIDSTE, jeg kunne stole på dig Piske ;)

   Slet