torsdag den 2. maj 2013

Jordbærdrøm på Choko'madras

- og hvem ville ikke gerne sove der?


Ja jeg skulle da ikke selv have tilbuddet mere end én gang, før jeg havde smidt mig på sådan en madras. Men da denne version desværre ikke var stor  nok til mig, så måtte den jo ende i mavsen i stedet for. Det kan jeg så også lige hilse at sige, at den bestemt heller ikke blev dårligere af - tværtimod.

Jeg baksede nemlig denne sag sammen igår, da min skønne Helene kiggede forbi til en omgang kaffe slabberas. Ja for der skal naturligvis altid være kage og kaffe på menuen, når vi er sammen - og i går var alt så bare ved det gamle. Kaffe, kage, sladder, tant og fjas - det gør altså bare lige sådan en onsdag aften meget meget bedre. Hurra for dejlige veninder.......og kage......og kaffe.....og choko'madras :) 

Opskrift til én kage (i springform)

Chokoladebund:
125 g. smør
3 dl. sukker
1 dl. kakaopulver
2 tsk. vaniljesukker
2 dl. hvedemel
2 æg

Mousse:
3 blade husblas
300 g. jordbær
75 g. sukker
2 dl. fast yoghurt
3-4 dl. piskefløde

Lav først chokoladekagen ved først at smelte smørret og piske sukkeret i. Tilsæt dernæst kakaopulver, vaniljesukker og hvedemel. Bland det hele godt sammen og tilsæt til sidst æggene et ad gangen. Pisk hele blandingen godt sammen, hæld dejen over i en smurt springform og bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Afkøl herefter kagen helt, før end moussen kommes ovenpå. Imens kagen køler af laves moussen. 

Læg husblassen i blød i koldt vand. Skyld og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Kom dem herefter op i en høj skål, hvor de blendes sammen med sukkeret med en stavblender (eller anden form for blender) indtil du har en jordbærpure. 

Tag nu 1 dl. af jordbærpureen og varm den op i en lille kasserolle. Knug vandet ud af husblassen og kom det ned i den varme jordbærpure til det er smeltet helt. Lad det køle lidt af, og når det er lillefingervarmt blandes det op med resten af jordbærpureen. Rør nu yoghurten i jordbærpureen og pisk fløden til en let skum i en skål for sig. Vend den letpiskede flødeskum over i jordbærpureen og rør sammen indtil du har en jævn og glat jordbærmousse. Hæld jordbærmoussen over den afkølede kage, og glat overfladen ud med en paletkniv, så den er jævn og lige. Stil så hele kagen på køl i mindst 8 timer, eller stil den i fryseren i 5 timer. 

Inden servering kan hele herliigheden med fordel prydes og pyntes med lidt chokolade'pynt, og/eller lidt spiselige blomster. Det var i hvert fald det jeg valgte at pynte denne udgave med - nemlig et par orangebuer placeret i midten og et drys spiselige blomster rundt om. Bingo, bongo - chokolade og lyserødt tema gennemført.
Note: en super lækker og luftig mousse-kage, som smager dejlig friskt af jordbær, og som samtidig har en skarp og markant smag af svampet og syndig chokoladekage. Jeg valgte at servere et fad med friske jordbær, lidt honningmelon og vindruer til, da det ikke skulle blive alt for tungt. Alligevel gør jordbærmoussen en hel del til, at dette ikke sker, da den er super frisk og luftig. En ideel sommerkage, som absolut skal laves igen. Næste gang skal den dog nydes på altanen med et iskoldt glas rosé eller asti til. Uuuhm. 

16 kommentarer:

 1. Jeg kommer!
  Det lyder virkeligt som en kage der lige er noget for mig. Jordbær og chokolade (og Nutella) er nærmest min livret:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yaaahj, du kommer bare søde ;) Der er stadig et par stykker tilovers ;) Du kan fint smøre et lag nutella på også ;) Hahaha.

   Slet
 2. Hvor ser det lækkert ud som altid!
  Men hey, jeg ville egentlig bare lige skrive, at jeg er tosset med det nye layout - hvor er det bare fint!
  God torsdag til dig.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også reeet god ;) Og hey - TAK! Dejligt du også kan lide det nye design ;) Det er ret vigtigt, når det jo er jer, der læser med herinde dagligt, og derfor skal kunne komme overens med det ;)

   Slet
 3. Hvor ser den bare lækker ud! Synes ofte mousse bliver en kvalm oplevelse i længden, men tror bestemt yoghurten hjælper på dette. Den må afprøves :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, du har helt ret - men synes dog aldrig mousse med frugt i, bliver så kvalm. Men ja - yoghurten gør med garanti en hel del ;)

   Slet
 4. Hold da op, den opskrift er lige gemt til næste gang der tages hul på springformen. Mums for en sommerkage :D

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅÅÅDAN ;) Jeg ved allerede nu, at din springform bliver dig evigt taknemmelig ;) Og det samme med den søde tand ;)

   Slet
 5. Den ser simpelthen så skøn ud den her kage - og faktisk også ret simpel (i forhold til hvor elegant den er!).

  Næsten gang, så prøv at bage jordbærrene + sukkeret i ovnen ved 150-180 grader i en halv times tid inden de laves til puré, det giver en helt anden dybde i jordbær-smagen (jeg bruger altid det trick når jeg laver jordbær is eller flødeboller med jordbærskum :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeeeeps, den er nemlig ret så simpel, og sådan må det gerne være en gang imellem jo ;)

   Uhm, det lyder ret lækkert med en tur i ovnen. Kunne sagtens forestille mig, at jordbær, ligesom med eksempelvis tomater, også kun blev skønnere og mere kraftige i smagen, af at blive varmebehandlet. Det vil jeg da lige skrive mig bag øret. tak for tippet ;)

   Slet
 6. Uha den gad jeg godt kaste mig ombord i!

  SvarSlet
 7. Nøj, hvor ser den bare lækker ud!!! Du er den perfekte mad-stylist (ved godt jeg gentager mig selv her ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var nu også ret lækker Gitte :) Og iih som du altså kan sige det. TAK! *rødme*,*rødme*,*rødme* :)

   Slet
 8. Lige et spørgsmål.. Hvad dækker fast yoghurt over, når jeg står nede i supermarkedet ? :)
  Glæder mig at prøve den lækre opskrift af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. En fast yoghurt er en fed yoghurt ;) Gerne græsk :)

   Slet