mandag den 27. maj 2013

Hjemmelavet Azzurra pizza - Nr. 307: Carpaccio

- og den er noget så tæt på den ægte vare


For hvis du kender Azzurra, er vild med ruccola, lufttørret skinke, parmesan og sprød bund, så kender du også pizza nr. 307: Carpaccio :) 

Og ja, det var lige præcis sådan en fætter, jeg fik lyst til igår, men da madbudgettet her sidst på måneden ikke rækker til de impulsive junk-indkøb, så blev det altså på hjemmellavet vis istedet. Jeg havde nemlig alt hvad der skulle bruges til bunden på lager, og ift. fyldet skulle der kun købes ruccola og lufttørret skinke. Mozarella, parmesan og tomatfyld var også på lager, så alt i alt en meget SU-venlig pizza, som smager af sydens sol og sommer - perfekt til en solrig og varm dag som igår :) 

Og nåeh ja, når du vælger at lave 3 pizzaer, som denne opskrift lyder på, så er der jo også rester til idag. Haaaaps :) 

Opskrift til 3 pizzaer

Pizzadej:
40 g. gær
4½ dl. vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
100 g. grahamsmel
ca. 500 g. hvedemel

Fyld/topping:
1 ds. flåede tomater
1 spsk. tørret basilikum
10-12 skiver lufttørret skinke
1 pose revet mozarella
1 bk. frisk ruccola
+ revet parmesan til drys

Rør gæren ud i vandet og tilsæt så salt og olie, og rør godt sammen. Tilsæt dernæst alt grahamsmelet og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, og tilsæt endelig mere mel, hvis den er for klæg. Dejen skal være blød og elastisk, men ikke klæg. Når dejen har fået den rette konsistens vendes den over i en meldrysset skål, hvor den hæver et lunt sted og med klæde over i ca. 30 minutter (eller indtil den har nået dobbeltstørrelse). 

Når dejen har hævet vendes den ud på et meldrysset bord, hvor den deles i tre lige store klumper. Hver klump rulles tyndt ud til en rund pizzabund, placeres på et stykke bagepapir og er så klar til at blive beriget med fyldet. 

Jeg blender altid mine flåede tomater, da det på den måde bliver en smule nemmere at brede ud over bunden. Jeg tilsætter derudover lidt tørret basilikum, for at give lidt ekstra smag. Hvis du har frisk basilikum, kan dette absolut anbefales ;) Når tomatsaucen er vendt udover bunden drysses den med den revne mozarella. Dernæst placeres den lufttørrede skinke sporadisk udover, og pizzaerne bages i grillen (gas) og med bagesten ved 250 grader i ca. 10-15 minutter. (i ovn ved 200 grader i ca. 20-30 minutter). 

Når pizzaen er færdigbagt placeres en god bunke ruccola ovenpå, og parmesanost drysses på toppen. 1, 2, 3 - ét styk hjemmelavet pizza nr. 307 er serveret. 


Note: en sprød og let pizza, som smager af sol og sommer, og ikke er tung og fyldig som mange andre pizzaer med alt for meget fyld. Denne her er let og luftig, og med en sprød og knasende bund, samt et let smag af grill, så bliver det bare ikke bedre :) Gør dig selv den tjeneste, og lav denne svend. Du vil ikke fortryde det :) Server evt. et glas iskoldt hvidvin eller rose til. Det vil gøre både dig og pizzaen godt ;) 

6 kommentarer:

  1. Vi plejer først at putte skinken på, når vi tager pizzaen ud af pizzaovnen. Det er rigtig godt, så er skinken mere saftig (hvis man da kan sige det?)
    Hilsen Elin

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, men vi er ikke så meget til saftig skinke herhjemme ;-) vi ser den hellere knasende og sprød ;-)

      Slet
  2. Uhm hvor ser det lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er altså også virkelig skøn :) og perfekt let og lækker til sommervarmen :)

      Slet
  3. Jeg er desværre ikke bekendt med Azzurra, men jeg er helt skør "med er vild med ruccola, lufttørret skinke, parmesan og sprød bund" :D Jeg vil gerne bestille en nummer 307 hos CookieCrumble til levering om en halv times tid. Har knappet hvidvinen op ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahahaha, åååååårh altså! Der skal du nok lige regne med, at din pizza i så fald stiger lidt i pris, for det er immervæk lidt uden for "område-kørsel" :D Lyder nu ellers dejligt med hvidvinen! Orrrk.. JEG KU' GODT!

      Slet