søndag den 5. maj 2013

Kokossnitter m. kakao

- en femragende idé og luksus treat til de kommende picnincture!?


For nu er vejret jo lige til det, og denne portion blev faktisk lavet til selvsamme formål. Min kære veninde Marie skal nemlig giftes, og i den forbindelse hører der sig jo også lidt polterabend til. Denne polterabend blev afholdt i går, og jeg var blevet spurgt, om jeg ikke ville sørge for lidt sødt til turen. Dagen bød nemlig på en cykeltur igennem hendes liv (rundt i Aalborg), hvor Marie blev udsat for diverse sjove og pinlige ting, hvor vi blandt andet afsluttede i tv-bingo studiet (SIFA TV-BINGO), hvor Marie rigtig blev sat på prøve som medvært :)  

Nå, men denne søde treat, som vi alle skulle forkæle vore muler med, skulle jo være nem og lige til at hapse, da vi ikke gad bakse med knive, gafler, tallerkner mm. Vi blev enige om den simple stil, og det blev det. Meeeen jeg synes nu alligevel, at en portion cookies blev lige kedeligt nok, så en omgang kokossnitter blev det vi skulle få brug for. Det valgte jeg i hvert fald :) 

Opskriften er delvist fundet inde hos Hanne, som har lavet disse basser et hav af gange. Så ja, hun ved altså hvad hun snakker om, når hun siger, at alle kan lide den, samtidig med at den er nem at lave - og ja, jeg kan kun give hende ret. Hele flokken var vilde med de små snitter, og den søde Anne Au Chocolat, som også var med på tur, hun har også godkendt dem big time, og endda smidt dem ind på hendes INSTAGRAM profil. Så hvis du følger hende, så har du sikkert allerede fået et kig på de lækre snitter, og så skal du naturligvis også have opskriften :) 

Opskrift til ca. 35 stykker

Bund:
380 g. hvedemel
200 g. smør
100 g. flormelis
1 stort æg (eller to små)

Fyld: 
430 g. sukker
70 g. kakao
200 g. kokosmel
7 æggehvider
25 g. hvedemel
+ hindbærmarmelade

Bland mel, margarine/smør, flormelis og æg sammen, og ælt det til en helt fin og glat dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord, i en sådan størrelse, at den fylder hele bradepanden. Placer dejen på et stykke bagepapir på brandepanden og bag bunden i 5 minutter ved 175 grader. 

Bland herefter alle ingredienserne til fyldet (undtagen hindbærmarmeladen naturligvis) sammen, og varm det forsigtigt op i en gryde. Smør så marmeladen ud over den bagte bund, og kom dernæst kokosmassen ovenpå. Sørg for at sprede det helt ud til kanten. 

Bag hele molevitten ved 175 grader i ca. 15 minutter. Lad den efter bagning køle helt af, og skær den ud i 35 lige store stykker.
Note: en skøn og blød snitte, som smager dejligt af både kokos og chokolade (kakao), og med et dejligt strejf af hindbær. Den dejlige mørdejs-bund gør endda hele herligheden til en dejlig "fast" sag, som på den måde egner sig helt perfekt som "tag med" kage. Du skal blot sørge for, at skære den ud i nogle mindre stykker, så de ikke har en helt så stor overfalde, hvor de kan risikere at knække over på. Og hvis du gør det, ja så er det altså ingen sag at tage sådanne svende med på tur - heller ikke cykeltur, hvor rystelser og bump på vejen er en stor del af vejens forløb ;) 

17 kommentarer:

 1. Det lyder både nemt og lækkert! Det skal prøves af!

  SvarSlet
 2. Og de skal så bare laves herhjemme, for jeg har pose-vis af kokosmel liggende fordi jeg lige havde glemt at jeg allerede havde masser af poser sidste gang jeg skulle lave kokostoppe... Så jeg har bare ventet på en mulighed for at få det brugt og TAK for det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ejh det er skægt. Jeg står altid i lige modsatte situation - at jeg intet kokosmel har, eller at jeg ikke har nok.. Dooooh....

   Dejligt du nu kan få bugt med noget af det ;) Er glad for at kunne hjælpe lidt til der ;) Hahaa.

   Slet
 3. Da jeg lærte at bage dem, skulle kanterne dyppes i smeltet chokolade. Det bliver de ikke ringere af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, det er luksusudgaven, og denne version må være den hurtige ;) Jeg havde ikke tiden til at dyppe dem alle i chokolade, så den blev uden i denne omgang ;) Mennej, korrekt - det gør dem bestemt ikke ringere ;)

   Slet
 4. de er hermed valgt til at tage med picnic i Göteborg i anledning af Mors Dag :)De ser rigtig lækre ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan ;) De er også super gode, og ikke mindst nemme at tage med på tur ;) Det lyder dejligt med en tur til Göteborg. Dejlig mors dags fejring :) God tur ;)

   Slet
 5. Kan man evt. bruge noget andet end æggehvider til fyldet??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tvivler jeg meget på, da det jo binder hele massen sammen :)

   Slet
 6. Ved du om de er gode efter en tur i fryseren?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, nej det ved jeg faktisk ikke. Har ikke selv prøvet at fryse dem ned, men jeg vil da tro, at de sagtens kan fryses uden problemer. Det er jo "bare" en mørdej, så det fungerer vel lidt ligesom tærter, bortset fra af disse ikke behøver være helt så sprøde :)

   Slet
 7. Tak for det hurtige svar. Så bager jeg en stor portion. God sommer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekom ;) Uuuhm det lyder sørme skønt! Gid det var mig :) Taak, og rigtig god sommer til dig også :)

   Slet
 8. Kan de bages en dag i forvejen?

  SvarSlet
  Svar
  1. skønt ... går straks i gang :) god weekend

   Slet