onsdag den 22. maj 2013

Lakrids Kys

- en skøn og luftig mundfuld


Ja for efter at Marianne aka. Kagekonen luftede denne opskrift, så måtte jeg altså liiiige afprøve den. Hun fangede mig selvfølgelig i et svagt øjeblik, da eksamensopgaven på daværende tidspunkt hang mig laaangt ud af halsen. Jeg måtte derfor lige have et break, og hvilken beskæftigelse er så bedre, end at gå en tur i køkkenet? Nej vel? 

Du kan se Mariannes opskrift og fremgangsmåde via. ovenstående link, men for en god ordens skyld kommer den også lige her. Kun fordi jeg valgte at tilsætte en ekstra og lidt barnlig ingrediens - gæt selv hvilken :) 

Opskrift til ca. 50 stk.

3 æggehvider
½ tsk. eddike
200 g. sukker
1 tsk. dracula pulver
1½ tsk. lakridspulver (jeg brugte Bülows)

*hvis du ikke har tiden til at lave din egen lakridssirup, så kan du fint anvende Bülows version, eller en hvilken som helt anden lakridssirup. 

Varm ovnen op til 100 grader og beklæd dine bradepander med bagepapir. Pisk så æggehviderne næsten stive, og kom eddiken i. Bland dernæst sukker, dracula pulver (kan undlades) og lakridspulver sammen, og tilsæt det til de næsten stive æggehvider lidt efter lidt. Når massen er pisket stiv og sukkerblandingen er rørt helt ud heri, tilsæt da lakridssiruppen og kom massen i en sprøjtepose med tyl. 

Sprøjt nu massen ud på de beklædte bageplader og bag dem så i ovnen ved 100 grader i ca. 1½ time, eller indtil de er sprøde og luftige hele vejen igennem :) 


Note: et sprødt og luftigt kys, som smelter på tungen og efterlader en dejlig let smag af lakrids, som hverken er for meget eller for lidt, men ganske enkelt lige tilpas. Kyssene er perfekte at give væk i værtindegave. Pak dem blot ind i en fin lille cellofanpose, eller kom dem ned i et rent syltetøjsglas med låg  på, sæt et lille bånd om og skriv evt. et lille kort dertil. Vælger du ikke at give dem væk, men at nyde dem alle sammen selv, så kom dem da i en tætlukket beholder, så de holder sig sprøde og knasende :) 

8 kommentarer:

 1. Lakridskys er så godt! Jeg er ellers ikke så meget til marengs i det hele taget, men små kække kys med funky smag kan jeg godt være med på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæææ, alt hvad der er kækt og funny er jo lige noget for dig Piske ;)

   Slet
 2. Undskyld for fristelsen ;-)
  De er frygtelig vanedannende

  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja helt ærligt ;) Du kunne godt lige have advaret mig ;)

   Slet
 3. Nøjs de ser gode ud. Kommer altså alt for sjældent til computeren. Men er også startet op med lillepigen i dp og mig på arbejde, så synes godt nok jeg render stærkt. Din blog er især savnet søde Kristine :) Og straks man kigger ind har du kreeret lækkerier - mums :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var de sørme også Bianca :) Iiih altså, hvor er du sød, men det hele skal jo passes. Og med en bette nøv der lige er starte i dp, og du selv er startet på job, så er der jo nok at se til :)

   Jeg vil dog indrømme, at dine indlæg og lækkerier også er savnet herinde for tiden ;)

   Slet
  2. Tak søde. Jeg har masser af kreative ideer, men synes min tid forsvinder. Har dog forsøgt at få opdateret lidt, men kan godt se at nogle af indlæggene har jeg haft i tankerne længe. Hehe.

   Slet
  3. Det er klart den forsvinder, sådan er det jo ;) Men skønt du er på vej back on track ;)

   Slet