torsdag den 9. maj 2013

Overnight Oats

- en anden form for havregryn med mælk


For det er faktisk lige præcis det, det er. Forskellen er bare, at denne version har sovet i køleskabet natten over, sammen med dens surmælks'venner, som består af mælk OG yoghurt. Du kan helt selv bestemme, hvilken slags yoghurt du vil anvende. Hvis du vælger en natural yoghurt vil den mest af alt smage af havregryn m. mælk som vi kender dem, men en smule mere cremet end ellers. Hvis du derimod vælger at anvende en yoghurt med smag, eksempelvis jordbæryoghurt, som jeg gjorde det i denne udgave, så kommer den til at smage en smule mere sød og naturligvis med et strejf af jordbær :) 

Opskrift til 1 portion:

2 dl. havregryn
2,5-3 dl. skummetmælk
1 dl. jordbæryoghurt (eller natural)
1 tsk. honning
+ müsli og evt. frisk frugt til drys

Alt du skal gøre er, at blande mælk, yoghurt, havregryn og honning sammen og komme det i en tætlukket beholder. Jeg kom mit i et syltetøjsglas, hvorefter det stilles på køl natten over. Næste morgen tages glasset ud af køleskabet og hældes ud i en dyb tallerken, eller du kan spise det direkte fra glasset. Du kan med fordel drysse med lidt müsli, nødder, frisk eller tørret frugt på toppen. Note: en klistret og meget grødet form for havregryn, som man enten elsker eller hader. Den har en let-klistret konsistens, og minder derfor mest af alt om en tynd havregrød, bare i kold version. Du kan, ligesom du kan vælge at toppe med frisk frugt, nødder eller tørret frugt, også vælge at komme dem i sselve blandingen aftenen inden. På den måde afgiver frugten eller nødderne smag til selve "grøden", og giver endvidere en endnu mere cremet og fyldig grød. 

Denne form for morgenmad mætter ekstremt godt, hvilket nok mest af alt skyldes, at grynene har fået lov til at suge alt væden til sig i løbet af natten, og på den måde fylder mere. En særdeles god måde at spise "havregrød" på, når man ikke har lyst til den varme udgave :) 

4 kommentarer:

 1. Ja det er en skæg form for morgenmad :)
  Jeg kunne ikke helt finde ud af, om jeg elskede eller hadede det, da jeg prøvede det. Men nemt er det i hvert fald, og nok rart i varmen i stedet for den varme grød!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg var også en smule ambivalent, men efter nu at have prøvet det endnu en gang, så bliver jeg altså mere og mere vild med ideen. :) Jeg tror jeg er på vej over i "jeg elsker det" - fasen ;)

   Slet
 2. Jeg elsker det! Simpelthen! Jeg prøvede en udgave hvor man skulle blande skyr og mælk i og det blev lidt mere "tykt". Og med lidt tørrede æblestykker i også, så syntes jeg det var "dælme lækkert" :D Jeg er på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Orrrrk. Og jeg, som er en SUCKER for skyr må da prøve den version. Nøøøjh den lyder læks. Juhuuu, nu er jeg også endnu mere på. DET må afprøves... SNAREST ;) Tak for tippet ;)

   Slet