Eller hvilken som helst anden aften for den sags skyld! Men når du nu alligevel sidder omkring bålet på søndag, og nyder de sidste gløder, så kan du jo ligeså godt kaste en omgang skumfiduser indover. Tærterne her kan du dog lave i forvejen, så I har noget at nyde, når aftenduggen falder, og hænderne ikke længere kan varmes over bålets varme.
Disse S'more Tarts er ikke helt efter bogen, for bunden er en smule anderledes end i de "rigtige" S'more Tarts. Denne version er nemlig lavet på en mørdejsbund, og hvorfor så det!? Jo, ganske enkelt fordi jeg elsker tærter, der er lavet på en god, solid og fed mørdejsbund :)
Opskrift til 6 små tærter (eller én stor)
Mørdejsbund:
150 g. hvedemel
75 g. smør
½ sammenpisket æg
50 g. flormelis
Ganache:
170 g. mørk chokolade
1,1 dl. fløde
1 spsk. smør
+ 1 pose små hvide skumfiduser
Start med at lave mørdejen til dine tærter. Bland blot alle ingredienserne i en skål (røremaskine), og rør indtil du får en ensartet og glat dej. Er smørret en kende for blødt, stil da din dej på køl i et kvarters tid, hvorefter den er mere samarbejdsvillig. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik dejen ud i 6 cirkler, så de passer ned i dine forme. Bag bunden ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller indtil den er let gylden i kanten. Køl herefter bundene helt af.
Imens bundene køler af laves ganachen. Giv fløden et hurtigt opkog, og hæld det derefter udover det hakkede mærke chokolade, og lad det stå lidt. Rør chokoladen ud i fløden og tilsæt dernæst smørret. Rør til du får en ensartet og glat masse. Vend så ganachen over i dine bunde, og lad den sætte sig en smule, men ikke helt. Der skal nemlig være mulighed for, at sætte skumfiduserne fast i selve ganachen.
Placer nu fint de små skufiduser side om side rundt i tærterne, og tryk dem let ned i ganchen så de sidder fast. Brug nu en bunsenbrænder til at brænde skumfiduserne let med, så de får det lækre og gyldne touch, og ikke mindst det sprøde og knasende bid. Uuuuhm.
Du er nu klar til at gå ombord i de lækre chokofyldte og sprøde basser - og så er "campfire" stemningen med ét bragt med ind i stuen :)
Placer nu fint de små skufiduser side om side rundt i tærterne, og tryk dem let ned i ganchen så de sidder fast. Brug nu en bunsenbrænder til at brænde skumfiduserne let med, så de får det lækre og gyldne touch, og ikke mindst det sprøde og knasende bid. Uuuuhm.
Du er nu klar til at gå ombord i de lækre chokofyldte og sprøde basser - og så er "campfire" stemningen med ét bragt med ind i stuen :)
Note: du kan også vælge at lave bunden med knuste digestive kiks og smør, hvilket desuden giver den helt rigtige S'more smag. I denne version valgte jeg bare, at lave en mørdejsbund, da jeg for det første elsker mørdej, og for det andet fordi jeg ikke lige havde digestive på lager, da denne svend skulle kreeres :)
Men hvorom alting er, så er dette et gilmrende bud på, hvad og hvilken dessert/kage man kan lave til Sankt Hans, som på den ene eller anden måde følger "bål" temaet en smule :) Har I nogle bestemte mad-traditioner omkring Sankt Hans, eller er det forskelligt fra år til år? :)
....
SvarSlet...
..
.
Du skylder mig et nyt tastatur. Jeg kom til at savle på mit nuværende :-D
Du kan sgu komme og få en bette tærte, kan du ;) Jeg har gemt en, helt specielt til diiiiig :)
SvarSletPas liiiige på! Nogen har snart ferie og har derfor tid til at suse rundt i landet! Ingen skal føle sig sikre, selvom de bor langt væk :-D
SletHahahaha - jeg vil blive ovenud lykkelig, hvis du pludselig stod på min trappe, og forlangte tærter ;) Men måske også lidt overrasket ;) Haha!
SletSå skal jeg nok advare inden - ville være riiiimelig ærgerligt, hvis du ikke var hjemme den dag :-D
SletEller vigtigere - ikke havde kage på lager ;) Muhahahaha!
SletHvor store er dine små forme i diameter for oven?
SvarSletDe er 10 cm. for oven :)
Slet