fredag den 5. juli 2013

Bedårende Blommetærte

- med blommer fra farfars have


Ja det er slet ikke så dumt, at have en farfar med en have fyldt af naturlige godter, og slet ikke når de kan proppes i fryseren, og hives op når man pludselige står og mangler godter til en lille tærte. Det var nemlig tilfældet idag, hvor der skulle bages kage til en god gang tøsehygge senere i aften. 

Jeg havde gjort mig flere forskellige tanker om, hvad jeg skulle finde på at lave, men alligevel kunne jeg ikke bestemme mig. Jeg stak derfor hovedet i fryseren, hvor en pose dejlige blommer viste sig, og straks kom det til mig. Jeg havde nemlig set en skøn skøn blommetærte inde hos Camilla fra Himmelske Kager, og har savlet over den lige siden. Jeg vidste derfor med det samme, at det da var den jeg måtte kreere til i aften. Og sådan blev det :) Denne blommetærte med creme fraiche til, kaffe, chokolade, frugt og så en anden lille sag, som I nok skal blive introduceret for også :) 

Opskrift til 4-6 personer

Tærtebund:
110 g. sukker
1 vaniljestang, kornene heraf
150 g. smør
150 g. hvedemel
2 dl. havregryn

Fyld:
100 g. marcipan, revet
1 æg
60 g. sukker

Blommer:
6-8 store røde blommer
20 g. smør
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel, stødt
+ hasselnøddeflager eller mandelflager til pynt

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem ud i sukkeret, som herefter blandes sammen med smør, hvedemel og havregryn, og blandes til en ensartet og let-klistret dej. Tryk dejen ud i den smurte tærteform, og sørg for at kanterne også har en god tykkelse. 

Lav herefter fyldet ved at blande marcipan, æg og sukker sammen som fordeles udover den ubagte bund. Gå dernæst igang med blommerne. 

Smelt smør, sukker og kanel sammen i en gryde, og placer herefter blommerne med skæresiden nedad, og lad dem "stege" i sukkerblandingen i et par minutter. Vend dem herefter over på den stadig helt ubagte tærte - her vendes de med skæresiden opad. Når blommerne er placeret hældes den resterende sukkermasse udover tærten, der drysses med hasselnøddeflager og tærten bages så ved 175 grader i ca. 45 minutter. 
Note: en lækker og skøn blommetærte, som smager af både sommer og efterår på en og samme tid. Sommeren igennem de lækre blommer, men samtidig er den lun og lækker, og giver kanel altså associationer til en kold efterårsaften indendøre, hvor varme krydderier og lun tærte er et must. Spis den lun med en god klat creme fraiche tilsat vaniljesukker til. En god vaniljeis ville heller ikke være dumt ;) 

6 kommentarer:

 1. Årh blommetærte! ♥
  Der er nu noget nostalgisk og hyggeligt over det - også selvom jeg nu ikke rigtig fik blommetærte, da jeg var barn, men bare tanken om blommetærte gør mig glad! :-)

  Vi plantede et lille blommetræ for et år siden og allerede første sommer gik det helt amok og gav flere kilo blommer. Har tjekket det flere gange her på det sidste, og det ser ud til, at det også giver godt i år. Måske der så skal klemmes en lille blommetærte ud af det? ;-)

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her. Der er bare en hygge og en - ja - lun form for nostalgi omkring den. Jeg kan kun give dig ret :)

   Orrrh hvor er det vildt. Jeg glæder mig SÅ meget til, at jeg selv kan plante frugttræer i min kommende have! SÅ skal der også være et blommetræ! Hvis dine blommer beriger dig igen i år, så skal du KLART lave denne svend her! Mine piger var ellevilde, og kun en enkelt lille flig var tilbage, da de tog hjem :) HURRA en succes! :D

   Slet
 2. Nøjs hvor lækkert. Sikke en skøn have din farfar må have ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg siger dig Bianca - den er to die for ;) Han har alt lige fra Ribs til asparges! Det er et HIMMELSK besøg ;)

   Slet
  2. Uh.. man må gerne drømme om sådan en have, ikk?! ;)

   Slet
  3. Joooo :) Det SKAL man faktisk. Ellers får man i hvert fald aldrig selv sådan en ;)

   Slet