onsdag den 3. juli 2013

Cremet kaffekage

- nem, blød og lækker


Og så er den himmelsk til en kop kaffe! Den smager desværre ikke helt så meget af kaffe, som jeg havde håbet den ville gøre, men hey - så kan man jo altid skylle ned med kaffen, eller komme en lidt stærkere kaffe i :) God, fast, cremet og svampet det var den i den grad, så det kan man ikke tage fra den.

Kagen blev kreeret i morges, da jeg fik besøg fra kbh til eftermiddag. Jeg havde nemlig et lille men meget spændende møde, som skulle vinges af - og det gøres naturligvis bedst med kaffe og kaffe, ikk? :) Nå, men meget meget mere om det en anden god gang. Nu til opskriften :)

Opskrift til 4-6 personer

Dej:
150 g. smør
1 dl. kakao
2 æg
250 g. sukker
2 spsk. kaffebønner, knust
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. stærk kaffe
125 g. hvedemel

Pynt:
½ dl. chokoladekaffebønner
2 kageservietter
flormelis til drys

Smelt smørret og vend kakaopulveret heri. Pisk dernæst æg og sukker lyst og luftigt, og tilsæt så de knuste kaffebønner, vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel. Beklæd en springform med med bagepapir og hæld dejen heri. 

Bag kagen i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad den efterfølgende køle helt af, placer en af kageservietterne ovenpå kagen og drys med flormelis. Placer den anden kageserviet på et pænt fad, hvor kagen placeres ovenpå. Server kagen til en god kop kaffe eller the.Note: en saftig og cremet chokoladekage, som efter min mening sagtens kunne bruge en smule mere kaffe - eller i hvert fald en mere stærk kaffe. Det ville måske være en idé, at anvende espresso istedet for alm. stærk kaffe, da det bare giver en mere rig og intens smag. Hvis du derimod ikke er så meget til kaffe, ja så kan du altså sagtens stadig vove dig ud i denne svend! En omgang the går også ganske godt hertil....og mælk....iskold mælk.... :) 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak søde :) Den var nu også ret så læks! Og du som er ved at komme efter det er med kaffen, du vil helt sikkert elske den ;) Haha!

      Slet