torsdag den 22. august 2013

Raspberry Cheesecake

- en bagt version


Og en helt vild lækker version - endda med store, flotte og friske hindbær fra farfars have! YUM. Jepper - denne skønne kaloriebombe blev nemlig kreeret igår, hvor den kære Helene kiggede forbi til en kande kaffe og en stor portion sladder! Nøjh det var lang tid siden, vi sidst havde set hinanden, og det kunne mærkes :)

Nå, men som om det ikke var nok med en omgang tøsse-sladder igår, så skal jeg sørme også tøse-sladre i aften. Denne gang med en håndfuld piger ude fra seminariet, og jeg glæder mig :) Imens kan I jo lige savle lidt over denne guddommelige basse ;) 

Opskrift til 4 personer

Bund: 
12 digestive kiks
3 spsk. smør

Mas kiks og smør sammen til en helt fin masse. Kom evt. kiksene i en minihakker og blen massen sammen deri. For dernæst en 22 cm. springform med bagepapir i bunden, pres kiksemassen ned i bunden af formen og glat den ud så den er jævn. Stil bunden på køl imens fyldet laves. 

Fyld:
400 g. flødeost
50 g. creme fraiche
1½ dl. sukker
1 vaniljestang
2 æg
1 spsk. hvedemel
100 g. hvid chokolade, smeltet
200 g. hindbær (gerne fra frost) 

Rør flødeost creme fraiche, sukker og vanilje sammen. Tilsæt de to æg et ad gangen og pisk det hele sammen. Sigt dernæst melet i, og vend forsigtigt den smeltede chokolade i massen. Rør massen jævn og hæld den udover den kolde kiksebund.  

Blend de 200 g. hindbær til en tynd grød og hæld små klatter ud på toppen af fyldet. Med en skarp kniv fordeles de blendede hindbær rundt i hele kagen. På den måde kan du lave et fint mønster med den røde hindbærmasse. 

Bag cheesecaken i ca. 50 minutter ved 175 grader, eller indtil den begynder at blive meget let gylden i kant og top. 

Hindbærfyld:
200 g. hindbær (gerne fra frost)
1 dl. sukker
2 blade husblas

OBS: LAV FØRST HINDBÆRFYLDET, NÅR KAGEN ER BAGT OG AFKØLET! 
Hæld hindbærrene i en tykbundet gryde samen med sukkeret og lad massen koge op. Blend bærrene til en tyk grød og lad det køle en smule af, men ikke for meget. Udblød husblassen i koldt vand, og dump dem efterfølgende ned i den lune hindbærmasse. Hæld hindbærfyldet udover den bagte og afkølede cheesecake og stil den så på køl. 

Topping:
1 dl. piskefløde
150 g. creme fraiche
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis
1 bk. friske hindbær

Pisk fløden til skum og bland det sammen med creme fraichen. Smag til med formelis og vanilje, vend det udover cheesecaken inden servering og pynt med friske hindbær.Note: hvis du vil have pæne og skarpe stykker, så kan fløde-toppingen fint vendes udover kagen et par timer inden servering, hvor den efterfølgende stilles på køl og får lov at sætte sig lidt. Husk endvidere at bruge en meget skarp kniv, gerne tørt ren mellem hvert snit! 

10 kommentarer:

 1. Mums den ser da for lækker ud den kage. Skal helt sikkert prøves i nærmeste fremtid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak Line :) Den blev også meget vel modtaget, kan du tro :) Dejligt du allerede har lysten til at bage den - den er HIMMELSK :D

   Slet
  2. Så er kagen bagt (og spist). Den er jo helt fantastisk :-)(http://enjoybeingduen.blogspot.dk/2013/09/bagt-cheesecake.html)

   hilsen line.

   Slet
  3. Juhuuuu! Ahmen den er nemlig helt FANTASTISK :) uuuf. Tror snart jeg skal lave den igen, når der nu er så mange skønne hindbær i fryseren ;)

   Slet
 2. Ja, den ser da bare for god ud. Spændende kombi med det bagte og det "rå" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er lige, hvad den er :) FOR GOD! :D Ja netop - det er en helt fantastisk kombi, da den bagte del jo er en anelse søde med den hvide chokolade også, så det let-syrlige indspil fra creme fraichen er et perfekt match :)

   Slet
 3. Jeg har sagt det før, og siger det gladeligt igen-igen: Jeg elsker cheesecake!
  Og den her lyder simpelthen så lækker, selvom jeg normalt allebedst kan lide nonbake-versionen - men yaiks, den her må prøves en dag. Og så med alt den hindbær <3 Yum!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha - meeeee tooooo! Jeg elsker så begge versioner nu, for den her har da virkelig sat gang i "the baked-version" hos mig. NØJH manner. Og ja, alle de hindbær er jo gudeskønne, og er lige i sæson ;) Man kan vist roligt sige, at den ikke er for hindbær-hadere ;)

   Slet
 4. JATAK! For filan hvor jeg elsker cheesecake ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. ORK - mig med !!! <3 Jeg havde helt glemt, hvor glad jeg er for de syndige bæster :)

   Slet