tirsdag den 3. september 2013

Curry Buns

- en smuk og velsmagende bolle


Som nok desværre ikke passer helt så godt til morgenbordet. Til madpakken derimod fungerer den ganske godt - især når man er helt vild med kyllingepålæg som en del af de faste "madpakkeingredienser". 

Ak ja, som I nok kan fornemme, så er der godt gang i krydderierne herhjemme for tiden! Jeg elsker jo i forvejen at eksperimentere en del, og når der hver uge skal bages nyt madpakkebrød til Peters madpakke, så får den heller ikke for lidt. Tværtimod :) Heldigvis er Peter ikke bange for lidt nyt, bare han ved på forhånd, hvad det er han skal udsættes for ;) I denne uge er det så en Karry-svend, som ikke bare ser nydelig ud, men som også dufter og smager skønt. 

Jeps, karry kan altså bruges i andet end gryderetter og boller i karry, så husk lige det næste gang du skal bage et anderledes brød, som altså ikke skal bruges til morgenmaden!

Opskrift til 12 buns

50 g. gær
3 dl. æblejuice
2½ dl. mælk
2 tsk. salt
½ dl. olie
1½ spsk. karry, stødt
200 g. fuldkornshvedemel
ca. 500 g. hvedemel

Rør gæren ud i juicen og tilsæt så mælk, salt, olie og karry. Rør dernæst alt fuldkornshvedemelet ud i massen, og ælt/rør den meget klistrede masse i et par minutter. Tilsæt herefter hvedemelet lidt efter lidt, alt imens der fortsat æltes på fulde hammer. Ælt dejen til en blød og smidig dej, og lad den så hæve et lunt sted og under klæde i ca. 1 time. 

Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 12 lige store dele, som hver især formes til boller. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys bollerne med lidt mel. Snit tre skarpe snit i hver af bollerne og lad dem hæve i ca. 20 minutter imens ovnen opvarmes til 200 grader. 

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 12-18 minutter hvorefter de med det samme stilles over på en bagerist. Lad bollerne køle helt af, før de deles og prydes med madpakke-godterne! :)
Note: skønne og anderledes boller til madpakken. Smagen af karry er ikke intens, men snerten er der. Bollerne smager skønt med både ost og spegepølse, men især kyllingepålæg er et godt match til den lette smag af karry. En helt alm. saltet og fuldvoksen klat smør er nu heller ikke dum herpå :) Kold smør, og let lune boller. Orrrrh jaaaa. Gid man kunne tage det med på madpakken, hva? :) 

6 kommentarer:

 1. Det havde jeg slet ikke tænkt på - skal klart prøves næste gang der skal laves en lækker kylling/bacon sandwich :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel? :) Det er jo også en hel del anderledes, ift. hvad man ellers plejer at komme i brød, men det fungerer ekstremt godt :) Og ja, især sammen med kyllingen :) Uuuf, og bacon! JA TAK :D

   Slet
 2. Det lyder som en lækker bolle og den er sørme også smuk - hvis man altså kan sige det om en bolle ? Smiler

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også virkelig lækker Gitte :) Og jo, du kan tro, at man kan sige "smuk" om en bolle ;) Så bare rolig - det er ikke kun dig, der synes de er lidt yndige ;)

   Slet