mandag den 30. september 2013

Kanelbrownie m. skyrcreme

- og et drys af stødt kanel


For nok er æbler et dejligt tegn på efterårets komme, men det er kanel så sandelig også. Det er det i hvert fald herhjemme - også gerne en kombination af de to.

Det var nu ikke lige det der skete i denne omgang, men derimod blev kanel alene en stor og vigtig spiller på bradepande-banen. Denne brownie blev nemlig kreeret til i onsdags, hvor cupcakemafiaen kiggede forbi til planlægning af årets Lyserøde Lørdag. Jeg havde også bagt disse Amerikanske Cookies, som blev et herligt chokolade-afbræk til de krydrede kanel-lækkerier. Brownien blev serveret med en god skyr og lidt kanel-drys, som giver et skønt og friskt pift til den krydrede og lune kanel-svend :) Opskriften er fundet hos arla, men jeg ændrede en smule undervejs ;)

Opskrift til ca. 24 stykker

Brownie:
200 g. smør
200 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel, stødt
70 g. mandler, grofthakket 

Skyrcreme:
200 g. skyr
1 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
+ stødt kanel til drys

Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen groft og tilsæt denne til smørret, og smelt de to dele sammen ved svag varme. Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kanel hertil. Kom til sidst den smeltede smør og chokoladeblanding i og rør til en lind og jævn dej. 

Beklæd et ildfast fad (ca. 20x30 cm.) med bagepapir og hæld dejen heri og fordel de hakkede mandler jævnt udover dejen. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af på en bagerist, før den skæres ud i 24 lige store stykker. 

Når brownien er skåret ud blandes skyr, flormelis og vaniljesukker sammen og en klat placeres i midten af hvert stykke. Med en lille tæt si sigtes stødt kanel udover med nænsom hånd.
Note: en krydret, svampet og lækker brownie som passer perfekt til efterårets kølige og blæsende tendenser. Den luner lækkert på aftenskaffe bordet, og hvis man ikke helt kan finde det hyggelige ved efteråret og den kommende kulde og blæst, så skal man bare lave denne skønhed - så går det hele som en leg - tro mig :)  

8 kommentarer:

 1. Ummmmm ja kanel lysten kommer også med efteråret hos mig, men har ikke prøvet det i en brownie , lyder lidt frækt i smag. Må prøves.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du afprøve så - det er ret frækt, og lækkert ;)

   Slet
 2. Har heller ikke lige tænkt på kombination af brownie og kanel - men det lyder slet ikke dårlig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt heller ikke! Tværtimod :) Og kombinationen mellem mandler, kanel og chokolade - den er HERLIG :)

   Slet
 3. Mmmmums siger jeg bare :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det samme siger jeg, og hapser et et stykke i smug ;) Uuuuhm...

   Slet
 4. Nøjs hvor lyder de gode. Har endelig selv fået kreeret nogle skønne brownies, så har helt sikkert fået mod på at prøve nye udgaver. Måske det er kanel, der skal i sving næste gang. For herhjemme er det også et sikkert hit om efteråret, da det passer så godt til æbler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også virkelig lækre Bianca, så du kan roligt springe ud i det :) Du vil ELSKE dem ;)
   Men ja, æbler og kanel hører bare efteråret til. Herhjemme er vi dog ved at prøve at skille de to ting lidt ad, så vi kan bruge den lækre kanel, selv når æblerne slipper op ;)

   Slet