fredag den 1. november 2013

Brain Cupcakes

- og et frygteligt gerningssted


Men bare rolig - gerningsmanden (læs: kvinden) er fundet, og hun blev taget på fersk gerning, da kagepolitiet fandt hende klistret ind i kagekrummer og hjernemasse - igang med at slette (læs: spise) beviserne. Hun er nu sat bag lås og slå, og gårsdagens HALLOWEEN skulle ifl. kagepolitiet være forløbet helt roligt uden yderligere ulykker. Pyyyh! Så kan vi ånde lettet op og gå videre til en bette opskrift og fremgangsmåde på de (u)hyggelige og lidt klamme cupcakes.

Opskriften er egentlig bare en genganger med et twist, nemlig mine altid skønne chokolade cupcakes, men denne gang med et twis af kanel, bare fordi det skulle være lidt HALLOWEEN agtigt :)

Opskrift 24 cupcakes

Dej:
1 æg
225 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel, stødt
50 g. kakao
2½ dl. natural yoghurt
1½ dl. mælk
1 dl. flydende becel (eller smør)
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
100 g. mørk chokolade, hakket

  1. pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt dernæst vaniljesukker, kanel og kakao
  2. hæld yoghurt, mælk og fedtstof i og tilsæt dernæst melet - rør dejen godt sammen
  3. til sidst tilsættes natron og den hakkede chokolade og dejen røres jævn
  4. fordel dejen i 24 forme og bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter
  5. lad kagerne køle helt af på en bagerist, før pyntningen påbegyndes - ellers risikerer du, at frostingen smelter og løber sammen. 

Frosting:
200 g. flødeost
100 g. smør
1 vaniljestang, kornene
450-500 g. flormeli

  1. flæk vaniljestangen på langs og skrav kornene ud, mas dem ud i flormelis og kom det op i en skål
  2. kom flødeost og smør op i skolen og pisk til en cremet masse
  3. hæld flormelis i lidt ad gangen og pisk grundigt til du har en jævn og cremet frosting
  4. kom frostingen i en sprøjtepose med en lille rund glat tyl og sprøjt frostingen ud på kagerne
  5. start med at lave to halvcirkler på hver cupcake for at have en "ramme" og lav dernæst de snoede "hjernepølser" inde i hver halvcirkel. 





Note: en sød og blød chokoladebombe med en lille snert af krydret kanel, som passer helt perfekt sammen med den søde og friske frosting. Og selvom denne klamme lille kage ikke ser yderst delikat ud, så kan jeg forsikre dig om, at den er EKSTREMT lækker, og man glemmer helt, at man rent faktisk sidder og spiser en mini-hjerne :) 

10 kommentarer:

  1. Haha, puha, det der "overraskelsesmoment" af blod, når man stikker kagegaflen i, kunne jeg virkelig forestille mig tager kegler.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Muhahaaaaaa! Det er lidt klammo i hvert fald ;) Yaaaikkz ! Når jeg engang skal have børn, så skal de fødes i slut oktober, så der er rig mulighed for klamme fødselsdags-temaer ;) Muhahahaha!

      Slet
  2. ha ha ha godt de fandt henne, har man taget en glykose måling i blodet? De ser vildt klamme ud *thumbs up*

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, det burde man nok have gjort i hvert fald. Det havde fældet gerningskvinden på stedet ;)

      Slet
  3. De er rigtig fine :-)

    Måske jeg misforstår noget, men er der kun "blod" på kniven? Troede først, at der også var blod lige under frostingen på kagerne.
    Hvad er "blodet" lavet af?

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Frk. Struds ;)
      Ja der er kun "blod" på kniven - ikke noget indeni :) Blodet er bare helt alm. rød pastafarve ;)

      Slet
  4. Elsker, elsker de brain cupcakes :D Håber hende forbryder-kvinden ikke har al for meget mavekneb ;) Love it, søde :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Taaak smukke :) Haha, du kan tro hun angrer i skrivende stund ;) meeeen det er med en god smag i munden ;)

      Slet
  5. Super søde (og lidt klamme) kager!
    Hvad har du brugt til "blodet" under frostingen? :-)

    http://fragmentsinphotos.blogspot.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, ja de er lidt klamme ;) "blodet er bare alm. rød pastafarve ;)

      Slet