søndag den 1. december 2013

1. december

- og vi er SÅ klar til julens komme


For med både "adventskrans" (nærmere en adventsdekoration) og julerier hist og pist, så er en begyndende julestemning altså at ane.

Siden jeg er flyttet hjemmefra kan jeg godt mærke, at det der med at pynte op ikke er helt så vildt, som da jeg boede hjemme. Dengang var jeg ellevild når de store kasser med julepynt blev revet ned fra loftet. Der var bjælder, lyshuse, halmbukke, kugler, kogler, ophæng, guirlander,  røde nisser og et væld af grimt hjemmelavet børne-julepynt :-) alt sammen i de vildeste julefarver - grøn, rød (meget rød), hvid og guld/sølv - og jeg ELSKEDE det. Hvert eneste år.

Lige indtil jeg flyttede hjemmefra, og ikke var med til julepyntning hjemme hos mine forældre mere. Det var som om, at det med julepynt ikke længere var helt det samme. Jeg skulle ud og købe mit eget julepynt, men det havde jo ikke nogen historie endnu. Denne historie skulle jeg selv til at skabe med mine egne ting, for ikke at tale om at jeg skulle til at skabe min egen stil.


Jeg er meget minimalistisk anlagt, især i min indretning, og så elsker jeg (læs: kan ikke leve uden) et organiseret hjem og liv.  Det tog mig derfor ikke lang tid at finde ud af, at min julestil måtte blive meget enkel  og nedtonet- især hvad farver angik. Og det blev den.

Jeg elsker den "naturlige" og stilrene linje, og i takt med at vores hjem er blevet meget "naturligt", så følger julepynten også den stil. Farverne herhjemme er nemlig sort, hvid, træfarver, beige, brun og sølv, og så selvfølgelig en god kombination af dem - sammenholdt med det enkle og minimalistiske look.

Ak ja. Det er ikke mange farver der får lov at komme indenfor, men jeg KAN BARE IKKE slappe af og falde til ro, hvis der er for mange forstyrrende elementer. Det generer mig ikke, når jeg er hos andre med et mere farverigt hjem end mig, men jeg kan bare ikke selv. Derfor nyder jeg også, når andre går amok i den røde og "gammeldags" julepyntning, men jeg nyder min egen stil mindst ligeså meget. Problemet opstår nok først, når der en dag kommer børn ind i billedet, som vil have deres grimme julepynt op at hænge :-) haha.

Indtil det sker vil jeg dog nyde min simple og nedtonede julepyntning i fulde drag - det er med at udnytte det, så længe jeg har den i fred ;-) Lige nu vil jeg gøre det med resten af den syndige honningbombe der står pænt og venter sammen med kaffen!

Hvordan pynter I op til jul, og har I en særlig stil?

20 kommentarer:

 1. Glædelig 1. december! :D
  Jeg plejer at pynte op med naturting (lidt lækregrene og hyacinter fx), stearinlys og så gammeldags farvestrålende glaskugler, som i min optik er det fineste pynt. Fordeler dem omkring i lejligheden, i fx Royal Copenhagen fade, eller hænger en enkelt på et dørhåndtag og sådan. Men det er også det hele - filtnisser, halmbukke, dekorationer og guldglitter over hele hytten bliver heller aldrig mig (;

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. iiih det lyder også skønt - jeg elsker det naturlige pynt :) især den del med blomster, meeeeen den er jeg bare desværre ikke selv helt god til at holde. De dør altså fra mig :/

   Slet
 2. Nja... altså det der med stil... jeg synes, det kan være svært at finde pæn julepynt, uden at det koster en million, men jeg prøver at blive bedre til at finde nogle få gode ting hvert år. Det skifter også lidt, hvilket farvetema jeg vil have - om det skal være meget rødt og grønt eller f.eks. hvidt og blåt. I år har vi ikke juletræ, så pyntningen bliver også lidt mere minimalistisk, men jeg eksperimenterer med nye 'typer' pynt - f.eks. den hjemmebagte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes jeg nemlig også - medmindre det koster en bondegård. Men omvendt, det er måske også måden at gøre det på - ønske sig de dyre ting, og dermed samle en masse gode sager sammen år efter år. På den måde får man jo også en helt personlig stil, som måske også får en lille historie med på vejen. Den tanke er jeg ret vild med :)

   Og ja, jeg ELSKER jo dit spiselige pynt ;) Hvordan gør du når det skal pakkes ned? Jeg tænker på, om du gemmer det, eller kan det ikke holde til det?

   Slet
  2. Jeg ved faktisk ikke, om den vil kunne overleve at blive gemt - jeg tror det ikke. Men så bager jeg bare en ny til næste år :-)

   Slet
  3. Nej det var også det, jeg tænkte. Jeg gemte nemlig mine pynte-honninghjerter sidste år, i håb om, at de ville kunne holde sig til dette års oppyntning, men ak nej! De var bløde og døde :(

   Haha, men hey - så er det godt, at du er så glad for at bage ;)

   Slet
 3. Jeg tror ikke jeg har en særlig stil - er nok i gang med at finde min personlige julestil :-) Din ser super godt ud! Hvor er bordet af "stammer" mon fra? :-)

  /Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også sådan det skal være :) Jeg har da heller ikke fundet min helt 100 % endnu, meeeen jeg synes efterhånden, at jeg er godt på vej :)
   Bordet er fra en butik i Frederikshavn der hedder Helberg Design - de har også en hjemmeside ;) helbergdesign.dk :)

   Slet
 4. Hvor er den blevet fin, din advents dekoration! Elsker din jordnære stil <3 Og så hundebimsen.. #såfandensdekorativ;) Jeg fornemmer aura i radioen? ;);) Og hey, du kommer om nogen til at elske grimme jule kreationer fra børn! :-* haha!

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak skal du have :) Enkel og naturlig - just the way I like it ;) Haha, jaaa, hundebimsen er med, altid, og jaja - AURA spiller max, konstant ;)

   Slet
 5. Jeg har boet hjemmefra i 20 år nu, og jeg husker stadig da jeg var i julepyntsamlingens begyndelse. Jeg vil oplyse at jeg er vild med julepynt og stadig køber nyt HVERT år. Jeg har 6-7 plastkasser efterhånden. Noget bliver kasseret (eller gemt) og andet kommer ind. Man kan se hvilke perioder jeg har været i. Lige nu er jeg i stjerne- og engleperioden.Hvid og sølv, men rødt i en eller anden udstrækning vil jeg ikke undvære. Jeg er meget forelsket i glaskugler og glasfigurer, som ikke nødvendigvis behøver at være gamle, men gerne må se ud som om.
  Så mit råd må være: saml sammen og accepter at skulle smide ud/gemme væk/give væk efterhånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg tror du har ret. Samle ind og skifte lidt ud. Det er vist vejen frem ;) Jeg har dog ikke rigtig købt noget nyt i år, så det må betyde, at jeg har lidt tilgode på den front :) Jeg glæder mig meget til, at jeg flytter i hus, hvor der er mulighed for lidt flere lyskæder i træer og buske udenfor - det elsker jeg :)

   Slet
 6. Jeg ville bruge de fine udstikkere til at bage sunde brunkager efter min venindes opskrift. Små figurer hører bare julen til :)
  Jeg krydser fingre for jeg vinder - lenebonde89@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt Lene, men det er det forkerte indlæg du skriver i ;-)

   Slet
 7. Hvor er dine glasskåle fra? Dem hvor sneboldene og karamellerne er i?

  Der er rigtig fine. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg elsker dem også :) De er fundet på genbrug :)

   Slet
 8. Hvor er dit sjove træbord/ skammel fra ?

  SvarSlet
 9. Øv, jeg kunne simpelthen ikke finde det bord fra helberg design.

  Men hvor har du så købt dine advendtslys? De er godt nok enkle og fine! :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem har jeg selv lavet. Det er bare almindelige bloklys :-)

   Slet