lørdag den 25. januar 2014

Nemme Mini Croissanter

- med lun chokolade-midte


Ja det er ikke fordi, at denne opskrift kan gå ind under kategorien 'raketvidenskab', men hallo; nogen gange skal det altså bare være lækkert, let og hurtigt. Sådan ser min hverdag i hvert fald ud i lige i øjeblikket - de fleste ting skal helst være nemme, hurtige OG lækre, at bakse sammen, og det tænkte jeg da lige, at I også skulle have et indblik i ;)

Ork jeg har skam prøvet at lave min egen wienerbrødsdej, og det smager da også langt bedre, men altså - 24 timer i døgnet, ikk? That's not enough :) Meeeen hvis du alligevel tænker, at du har en god portion overskud her i weekenden, så kan du da lige tage et kig på opskriften - og den finder du lige her: "Wienerbrød: Marcipanhorn m. hasselnødder".

Hvis du, ligesom jeg, ikke har al for meget af det der såkaldte 'overskud', ja så synes jeg da, at du skal springe med på købe-butterdejs-vognen :) Du kan selvfølgelig også bare købe croissanterne ved din bager, men altsåååå - den dejlige duft af nybagte croissanter i hjemmet holder altså i en rum tid, kan jeg fortælle - og den er altså også ret så elskværdig ;) Uhm. Duften af smør, crispyness og chokolade, jeg er solgt :)

Opskrift til ca. 10 stk.

1 pk. butterdej
200 g. mørk chokolade
1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde: 
 1. Rul butterdejen ud, og skær 10 trekanter ud.
 2. Hak chokoladen fint og fordel det udover hver enkelt butterdejs-trekant.
 3. Rul trekanterne sammen, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og varm ovnen op på 200 grader.
 4. Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter - hold et vågent øje med dem, da de pludselig tager farve. 
 5. Server croissanterne straks, og nyd dem lune til din morgenkaffe :) HAPS!Note: en herlig sprød og skøn lille godte, som du kan lave helt efter dit hoved og dine smagsløg. Istedet for mørk chokolade kan du bruge lys chokolade, chokolade med smag eller evt. smøre en god klat nutella ind i det fedtede og syndige basser. Oh yes - jeg er fan. Både af den sprøde og fede dej, men absolut også af den lune chokolade-midte, som helst skal være HELT flydende. Husk derfor at nyde krabaterne lune og nybagte. 

2 kommentarer:

 1. Grumme grumme dig! Nu må jeg jo bare ha'! De ser bare SÅ godt ud og ja de er jo skønt nemme når man har to børn hjemme og overskuddet er i bund så tak for inspirationen :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæææ I know :) Og jeg undskylder mange gange, men hey - der kom da lidt godt ud af det. For du fik jo lavet en dejlig portion selv - og så på en søndag. HURRAAA :)

   Slet