mandag den 10. februar 2014

Blog event m. Coop Savannah

- og en del af den dejligste cupcakemafia


For i torsdags drog Line, Sabina og jeg et smut til Århus, for i selskab med andre skønne bloggere, at se nærmere på de lækre produkter fra Savannah, og tilmed få lov at bruge dem i køkkenet. 

Vi blev pænt modtaget af Linn (FrkKræsen) og Layanna fra Coop/Savannah, og da vi var lidt tidligt på den, fik vi nydt ekstra godt af de lækre nødder og den skønne juice der var sat frem til snacking.

Da alle var ankommet præsenterede Linn og Layanna aftenens program, og Layanna fortalte kort og præcist om tanken bag Savannah produkterne, som alle har oprindelse i Afrika, syd for Sahara. Linn fortalte hurtigt om reglerne i køkkenet, som vi efterfølgende skulle ind og indtage og kreere skønne salater i. 


Vi blev fordelt i 6 grupper, og imens Line dannede hold med Malou aka. Klidmoster, så stimlede Sabina og jeg sammen og planlagde en grum taktik ;) 

Sabina og jeg var lidt langsomme til at fatte, at man åbenbart skulle gå efter de "skal bruges"-ingredienser, som var mest spændende, men så langt nåede vi slet ikke, så vi endte bare med at tage det, der nu engang var tilbage. Og ja, det var nok egentlig den bunke af ingredienser, som alle de andre var gået i en stor bue udenom :) Oh well, vi tog udfordringen op med den kære passions, ananas og banan yoghurt, og lagde hurtigt n slagplan ;) 

Vores "skal bruges"-ingredienser var desuden, som det ses på billedet ovenover, saltede pecannødder, salt og snackærter. Jo jo, det skulle nok blive godt - og spændende ;) 


Nå, men taktikken var altså, at yoghurten skulle være en del af vores "dressing", og det blev den. Vi skar mango, gulerødder, agurk og snackærter i tynde strimler og lavede en grøn bund af disse. Dernæst kogte vi en omgang perlebyg, som bev vendt i marinaden/dressingen lavet på passion/ananas og banan yoghurt, salt og limesaft, og cashewnødderne blev let drysset udover til sidst sammen med et drys frisk koriander. 

Resultatet var overraskende, og smagen fra de friske og sprøde grøntsager i bunden kombineret med den søde perlebyg var helt okay :) Oh yes - sådan blev "salatvulkanen" altså til :) 


Da salaterne var i hus, skulle kødet  tilberedes og det samme skulle et par krydrede vegetarbøffer lavet på ris. Christian fra Kiin Kiin guidede os igennem stegning, udskæring og ris-bøffer, hvorefter vi selv kunne prøve kræfter med sagerne.


Malou stod for bøfferne, som fik rigelig med kærlighed (og smør) undervejs. :) Og da hun lavede bøffer til både Line, Sabina og jeg, så sørgede Sabina og jeg for vegetarbøfferne :) 


Ååååh hvilken foodporn! Rødt kød og sprød salat - I LIKE! For ikke at forglemme de lækre risbøffer, som var så tilpas krydrede, at man slet ikke opdagede, at de ikke bestod af kød. Og ja, de ligner måske lidt kokostoppe, MEN det er det ikke :) (heller ikke selvom de er vendt i kokosmel) :) 


Og så blev det spisetid. Bøffer, vegetarbøffer og en hulens masse salat, som blev sendt rundt, så alle kunne smage hinandens kreationer. Uuuf jeg drømmer stadig om Line og Malous lækre fetaost og avocado dip! Guffeguuuuuf :) 


Nå, men imens vi spiste, gik snakken om Savannah produkterne og gode spørgsmål blev godt besvaret af Layanna fra Coop/Savannah. 

Da klokken blev omkring 20.00 valgte vi at vende snuden hjemad - vi havde jo lige en times kørsel hjem. Inden vi kørte fik vi den dejligste goodiebag med hjem - og ja, jeg mener virkelig - DEN LÆKRESTE goodiebag! Og vigtigst af alt - der var det lækre kød med, som vi havde tilberedt og nydt med største fornøjelse. Oooohj - weekenden var i den grad reddet ;) (et udsnit af godteposen er vist først i indlægget, men kødet, røser og skønne vindruer er ikke på billedet, da vindruerne er spist, roserne sat i vand og noget af kødet er spist :) HAPS!

Alt i alt en virkelig skøn aften, hvor der blev snakket, hygget og spist til det helt store guldmedalje :) Det er nu skønt, når der også bliver sendt en venlig tanke til vi nordjyske bloggere ;) 

5 kommentarer:

 1. Det var sådan en hyggelig aften :) køreturen inkl.! haha mig og Malou var faktisk langsommere end jeg og fik den aller sidste station med de grønne peberkorn. Jeres salat smagte altså virkelig dejligt og frisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa det var SÅ hyggeligt - som altid :) Haha, er det rigtigt? Oh well, i fik satme nailet det godt med de peberkorn der ;) Det må jeg give jer :) MUMS!

   Slet
 2. Der ser vildt lækkert ud :) - Mmmm. Dog er jeg ret sikker på, at det er cashewnødder og ikke pecan nødder ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, selvfølgelig er det da det :) Vi fik pecannødder som snacks, så måske er det dem, der har været i mine tanker på daværende tidspunkt :D

   Slet
 3. De risbøffer ser simpelthen så lækre ud, tror du der er mulighed for at du lægger opskriften ud?

  SvarSlet