tirsdag den 18. marts 2014

Foodexpo anno 2014

- en oplevelse for alle sanser


Søndag var Cupcakemafiaen nemlig på tur - denne gang til Herning, nærmere betegnet Messecenteret i Herning. Vi var endnu en gang blevet inviteret til Foodexpo, og efter en fantastisk oplevelse for to år siden, så takkede vi naturligvis ja tak :) 

I modsætning til sidst, var der i år meget fokus på bæredygtighed og madspild. Det var utrolig spændende at se, hvordan de flere steder havde gjort en del ud af, at anvende hele råvarer til fulde, og mange gode bud på alternative metoder og opskrifter, hvor "rester" kunne inddrages. VI smagte blandt andet grønskålspesto, gulerodspesto og en salat lavet med det hele fra blomkålet - også bladene. Oh yes, der var virkelig fokus på stop spild af mad i år, og det var rart at se, at de også tænker det ind i storkøkkenerne. 


Derudover var der i år et sort fokus på saft, most og drikkevarer generelt. OG OST. Ost i store mængder, og mange forskellige slags tilbehør til ost. 

På messen fik vi et par dejlige gensyn med gengangere fra sidst (herunder CaviArt og Selleberg), men også en masse nye producenter og produkter var at finde på og i messens mange stande. Vi stiftede blandt andet bekendtskab med en helt ny ting for mit vedkommende, nemlig en såkaldt frugt og grønt sennepssauce fra Furore Østrig, som egner sig helt perfekt til ost. Smagsvarianterne er mange - jeg nævner i flæng: figen, æble, peberfrugt, tomat, kvæde, appelsin, kirsebær, vindrue og pære. Ak ja - lækkert, det er det!!! Jeg må indrømme, at jeg var lidt fan. Den søde frugt og grønt smag kombineret med den let syrlige og stærke eftersmag - uuuhm! Love it :) 


Modsat vores sidste Foodexpo tur, hvor chokolade var en stor bestanddel, så var fokus på dette ikke helt så stort i år. Sådan føltes det i hvert faldt ikke. Vi faldt dog hurtigt over de meget fine flødebolleskaller fra Odense, som jo er helt eminente efter min mening. Ja jeg er desværre den type, der bare ikke kan få flødebollerne pæne, fine og høje... jeg ville derfor elske denne lækre skal, men ak! Mon de kommer ud til os dødelige typer? Odensemanden var tvivlende, men man kunne håbe på, at engrosbutikker som Metro og Dagrofa får fingrene i dem ;) JEG HÅBER !!!!

Derudover var der i år et stort fokus på borddækning og nips og pynt. Åh jeg kunne købe mig fattig i alle de lækre sager. Der var flere steder gjort rigtig meget ud af udstillingerne, og Sabina og jeg var draget mod hver enkelt lille nips ting ;) Vi var endda så heldige, at få en lille goodie med hjem fra Pillivuyt - et fint sæt med ramekiner. De er SÅ fine.

Alt i alt en god dag på messen i Herning, og søndag eftermiddag var vi tilbage i presseloungen - denne gang for at nyde den skønne kage, som vi her blev forkælet med. Den presselounge er og bliver fantastisk. For ikke nok med, at de forkæler os med mad og lækkerier derinde, så er det også virkelig skønt, at have et sted at opbevare sine sager, og ikke mindst at have et sted, hvor vi kan sidde i fred og ro og snakke om dagens oplevelser :) 

Endnu et år med stor succes i Messecenter Herning. De gjorde det endnu en gang, og igen i år er jeg blevet en hel del klogere på, hvad der rør sig ude i det store "madunivers" :) 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar