søndag den 20. april 2014

Citron-Lakrids Cupcakes

- med chokolade og Anthon Berg påskeæg


Påsken er ovre os, og det skal fejres :) Ikke blot med sild, snaps og skidenæg, men også med kage. Kagen må vi endelig ikke glemme, for der skal vel også være lidt til den søde tand, når det salte (og våde) køkken har været pænt repræsenteret hele dagen? Her er i hvert fald et bud på, hvad du kan forkæle dine påskegæster med når kaffen skal serveres. 

Selv har jeg ikke fejret påsken særlig meget, da den for mit vedkommende har stået i Bachelor skrivningens tegn. Peter har haft fri, men grundet snarlig aflevering af Bacheloropgaven, så havde vi bevidst valgt ikke at have for mange planer her i påsken. Jeg håber at alle I andre har nydt påsken indtil nu, og fortsat har planer om at nyde de sidste påskedage. Vejret skulle efter sigende blive ret lækkert (i hvert fald her i det nordjyske), så mon ikke jeg også skulle bevæge mig en tur ud af skrive-hulen idag :) 

Opskrift til 12 cupcakes

DEJ
1 æg
150 g sukker
1½ tsk vaniljesukker
1 dl olie
1½ dl kærnemælk
2 tsk bagepulver
250 hvedemel
100 g mørk chokolade m. lakrids

CITRON-LAKRIDS GLASUR
250 g flormelis
80 g smør
2 spsk revet citronskal
½ tsk gul frugtfarve (kan udelades)
1/4 dl sødmælk
+ 1-2 spsk lakridssirup
+ 2 poser Anthon Berg mandelæg m. lakrids

Fremgangsmåde:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og tilsæt dernæst olie og kærnemælk
  2. Bland bagepulver og hvedemel sammen og sigt det ned i den luftige æggesnaps
  3. Rør dejen jævn og vend herefter den hakkede chokolade forsigtigt ind i dejen
  4. Fordel nu dejen i 24 forme  - fyld hver form 3/4 op
  5. Bag basserne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, eller indtil de får en dejlig og let gylden farve på toppen
  6. Køl kagerne helt af og lav frostingen imens
  7. Bland alle ingredienserne sammen og pisk i ca 5-7 minutter, eller indtil massen er luftig og fluffet
  8. Tilsæt evt. en smule mere flormelis undervejs, hvis frostingen ikke får den ønskede konsistens
  9. Kom en stjernetyl i posen og smør lakridssiruppen ud i striber på indvendig side af sprøjteposen
  10. Vend frostingen op i sprøjteposen og sprøjt den ud på de afkølede muffins 
  11. Inden servering pyntes kagerne med et par mandelæg



Note: en saltet, sød og syrlig og fløjlsblød cupcake, som med sin kombination af lakrids og citron egner sig helt perfekt til påskebordets kaffeanretning. Den let syrlige og samtidig salte/søde cupcake har en let og luftig konsistens og smag, som gør at man snildt kan klemme to ned, selvom man har proppet sig mæt i karrysild, snaps og skidenæg :) 

Fortsat god påske :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar