onsdag den 21. maj 2014

Rabarber Crumble

- en nem og lækker klassiker 


Og så er de dejlige lange røde bavianer jo i sæson, og de fleste haver bugner med rabarber, for ikke at tale om butikkerne der også bugner af de skønne svende. Så ja, det er da med at udnytte begge dele. Hvad enten du har dem i haven eller må ty til butikkernes, så gør det lige. Der findes et hav af lækre opskrifter, hvor rabarberne kan bruges, både i det salte og det søde køkken. Mulighederne er praktisk talt uendelige - næsten da :) 

Men nej, jeg har ikke været igang med at eksperimentere - tværtimod. Jeg valgte nemlig at lave denne skønne klassiker, som næsten alle kan lide og alle kan lave - win win :) Det var meningen, at herligheden skulle med hjem til svigermekanikken igår, hvor den skulle nydes med en stor klat creme fraiche og en god kop kaffe on the side, men jeg glemte den på køkkenbordet! Øv!! Nå, men så har jeg da crumble til eftermiddagskaffen ;)

Opskrift til 4-6 personer

Rabarber:
400 g rabarber
200 g rørsukker
1 vaniljestang
1 spsk kartoffelmel

Crumble:
100 g mandler, grofthakket
100 g hvedemel
100 g rørsukker
75 g marcipan, revet
100 g smør

Fremgangsmåde: 

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i 1 cm brede stykker
  2. Smør et tærtefad med fedtstof og vend rabarberne op i fadet
  3. Bland rørsukker, vanilje og kartoffelmel sammen og drys det udover rabarberne
  4. Hak mandlerne groft og bland dem med hvedemel, rørsukker og revet marcipan
  5. Vend smørret op i den tørre blanding og mas smørret ud heri
  6. Ælt massen til en sammenhængende dej og smuldr den derefter ud over rabarberne i små stykker
  7. Bag tærten/crumblen ved 200 grader i ca. 30 minutter
  8. Spis crumblen lun og med en klat creme fraiche, is eller flødeskum til 
  9. Skal du først bruge crumblen senere, kan den med lethed lunes i ovnen inden servering, og det samme kan du gøre med resterne dagen efter - hvis der ellers er noget tilbage :) 



Note: en sød, syrlig og sprød crumble - perfekt til aftenkaffen, eller som en ød forkælelse til eftermiddagskaffen, hvad enten du læser til eksamen eller går på arbejde. Den smager dejligt uanset hvad :) 

6 kommentarer:

  1. Det smager bare lige godt hver gang!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Ja ikk? Jeg elsker rabarber blandet med smør, mel og sukker 😊🙈

    SvarSlet
  3. Jeg vælter i Rabarber. Så den må prøves :-)
    Kh Christina

    SvarSlet
  4. Eric Landon - hedder han vidst - kom engang med fidusen: Brug syltesukker i stedet for almindeligt sukker, så behøver man ikke at tilsætte kartoffelmel/maizena. Det gælder alle kager med frugt og bær.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet 😊 Men hvis man nu ikke lige har syltesukker på lager, så er det godt der findes denne metode 😊😊

      Slet