torsdag den 10. juli 2014

Chokoladekage m. peanutbutter

- og helt uden æg og mælk


Ja for nu hvor jeg endelig er tilbage ved tasterne igen, så skal det da udnyttes med en omgang bagning. Det har været rart med en pause fra både blog, skriverier og bagningen, men nu er lysten altså tilbage - og jeg er pjattet med det :) 

Meeeen, når man det sidste stykke tid ikke rigtig har bagt, så er det altså også ensbetydende med, at diverse depoter og skabe ikke er blevet fyldt op. Blandt andet en ting som æg, var altså ikke lige på lager, da jeg pludselig fik lyst til at bage. Mælk havde vi dog, men i denne omgang blev den lavet på vand. Du kan dog skifte vandet ud med mælk, hvis du hellere vil have en mælkevariant ;) 

Opskrift til 4-6 personer

5 spsk rapsolie
2½ dl vand
180 g sukker
½ tsk salt
1½ tsk vaniljesukker
40 g kakao
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter

Fremgangsmåde:

  1. Bland olie, vand, sukker salt og vaniljesukker sammen og pisk det sammen til en jævn blanding
  2. Sigt kakao, hvedemel og bagepulver ned i den våde blanding og pisk forsigtigt dejen jævn
  3. Beklæd en springform med bagepapir og hæld dejen heri
  4. Fordel peanutbutter jævnt i kagens overfalder med en ske og bland det dernæst rundt i kagen ved at køre en skarp og spids genstand (jeg brugte en kødnål) rundt i cirkler i kagen, så der dannes et "mønster"
  5. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter og lad den efterfølgende afkøle helt på en bagerist




Note: en svampet og lækker chokoladekage, der med en snert af fed og crispy peanutbutter får kagehjertet til at skrige af glæde. At kagen ikke indeholder hverken mælk eller æg, ved man ikke, medmindre man har fået det fortalt :) Kagen egner sig desuden helt eminent til en omgang god is, da den med sin klæbrige konsistens og dybe kakaosmag hellere end gerne vi have selskab af en kold omgang fløde - OG KAFFE :)


12 kommentarer:

  1. Ser sååå lækkert ud ;)

    knus
    behindtheattitude.blogspot.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var også noget så lækker og syndig :)

      Slet
  2. Wow! Elsker peanutbutter. Mon lidt espresso ville klæde den også (sagde kaffehajen)?

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Aaaargh for faen!!! Ja da!! Hvorfor tænkte jeg ikke på at smide det i? ;) sagde kaffekællingen !!! Det er en ommer 😄

      Slet
  3. Uha! Den ser dejlig syndig ud - den må jeg prøve lidt senere på året :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er iiih og ååååh så syndig, kære Piske! Lige noget for en choko'lover som mig ;)

      Slet
  4. Elsker dine smukke fotos, dejligt du er tilbage

    SvarSlet
    Svar
    1. Iiih tak søde;) Og dejligt at vide, at man har været savnet. :)

      Slet
  5. Oooog jeg har tilfældigvis peanutbutter som trænger til at blive brugt! Damn den skal prøves og velkommen tilbage i god stil :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Juhuuu! Så passer denne våde og grå triste dag jo helt perfekt til sådan en sag ;) Go, go, go :D
      Og tak for det, Agnethe :) Det er dejligt, at være tilbage igen :)

      Slet
  6. Jeg prøvede at bage kagen i søndags, uhm nem og lækker kage. Jeg skiftede vand ud med stærk kaffe.
    Den del af kagen der ikke blev spist, dryppede jeg med med limesaft, det smagte godt dagen efter.

    Lena

    SvarSlet
    Svar
    1. Wooooow det lyder lækkert Lena!!! Det er da vist en variant, jeg snarest må afprøve!!! Uhm!!! Craviiiings!!!

      Slet