tirsdag den 31. marts 2015

Havremuffins m. chokolade

- og et strejf af kanel og kardemomme


For vidste du det ikke allerede, så er fuldkorn bare et vidundermiddel, og det er AXA max enige i. AXA har nemlig fokus på, hvor vigtigt det er, at vi spiser godt med fuldkorn, og det kan du jo fint gøre gennem din havregryn. Der er ekstremt mange måder at få fuldkorn på, og havre er heldigvis en af dem. Og når jeg siger heldigvis, så er det fordi, at havregryn kan bruges i SÅ mange ting. Ja der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan bruge dine gryn til. Grød, brød, snacks, müsli, frikadeller, forskellige former for tærtedej og ikke mindst - kager selvfølgelig :) Derudover fås havre i forskellige varianter, øko som konventionel, grov som finvalset, billig som dyr. Og hey - hvor fedt er det ikke lige, at forskerne har fundet ud af, at havren indeholder en naturlig fiber, som er med til at sænke kolesterolindholdet i blodet. Heyhey - mere havre, NU :) 

Oooh yeees, som du kan høre, er jeg fan, og så er jeg tilmed storforbruger af de skønne gryn. Ikke fordi jeg spiser synderligt meget grød for tiden, men det bliver ofte brugt i brød og kager herhjemme. Derfor passer denne svend meget naturligt ind, for den er spækket med de herlige flimser ;) Opskriften får du herunder - og de er naturligvis, i anledning af påsken, bagt i de sødeste gule påskeforme :) 

Opskrift til 25 stk.

150 g havregryn
200 g hvedemel
3 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk kanel, stødt
1 tsk kardemomme, stødt
100 g sukker
2 æg
4 dl mælk
80 g flydende becel
150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn, hvedemel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og sukke sammen i en skål
  2. Pisk dernæst æg, mælk og fedtstof sammen i en anden skål og bland så indholdet af de to skåle sammen under omrøring 
  3. Rør dejen til en glat og jævn dej
  4. Hak chokoladen groft og vend denne i dejen til sidst - fordel chokoladen jævnt i dejen
  5. Fordel dejen i 25 muffinforme og bag kagerne ved 200 grader i ca. 15  minutter 
  6. Lad efterfølgende kagerne køle helt af, men husk at du skal spise en enkelt lun - bare imens du venter på, at resten køler helt af :) 
Note: en lækker og svampet basse, som kan varieres i det uendelige. Jeg har allerede nu planer om, at bruge denne opskrift som en grundopskrift fremover. De både holder sig godt, "fylder" lidt mere (så spiser man ikke så mange, men er det mon godt eller skidt? Hmm?), og så smager de bare skønt. Næste version skal vist være med en omgang bær. Det tror jeg kunne være godt. Hmm. eller måske en blanding af rabarber og marcipan? Uhhm... 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar