søndag den 8. marts 2015

Vaniljesnurrer

- en dødlækker søndagstreat


For et stykke tid siden blev jeg trakteret med disse basser hos Sabina, og jeg har drømt om dem lige siden. Jeg havde endnu ikke selv begivet mig ud i at lave dem, da jeg aldrig har marcipan på lager, når jeg endelig tager mig sammen til at få dem bagt. Det havde jeg så denne gang, da jeg havde en ekstra pakke fra julen, som skulle bruges. Snurrerne blev lavet igår morges, da min veninde og hendes kæreste kiggede forbi til formiddagskaffe, og i dag nyder vi godt af, at portionen rakte til mere end bare 4 personer :) Ikke dumt med sådan en søndags snurrer og en kop kaffe, hvis du spørger mig :)  

Nå, men opskriften er selvfølgelig fundet hos Sabina, og jeg har næsten ikke ændret noget. Ikke andet end mælken, hvor Sabina brugte sødmælk og jeg brugte letmælk, og så brugte jeg også lidt mere gær.

Opskrift til 20 stk.

Dej
50 g gær
150 g smør
3 dl letmælk
3 spsk sukker
1 æg
+ hvedemel 

Remonce 
150 g smør 
150 g sukker 
3 spsk vaniljesukker 
1 spsk vaniljeessens 
1 vaniljestang 
150 g marcipan 

Fremgangsmåde 
  1. Varm mælken op og smelt smørret heri
  2. Når mælken er fingervarm, hældes det over i en skål, hvor gæret smuldres i
  3. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt dernæst sukker og ægget
  4. Rør æg og sukker ud i den våde blanding og tilsæt herefter melet lidt efter lidt
  5. Kom mel i indtil dejen er blød og lækker. Dejen skal gerne være en smule klistret - du kan altid tilsætte mere mel, når dejen vendes ud på bordet efter hævning
  6. Lad dejen hæve tildækket i 1 time
  7. Lav imens remoncen
  8. Skrab kornene ud af vaniljestangen, riv marcipanen på et rivejern og vej de øvrige ingredienser af
  9. Rør så smør, sukker, vaniljesukker, vaniljeessens, vaniljekorn og marcipan sammen i en skål og rør til du har en ensartet og blød masse.
  10. Rul dejen ud il et rektangel på et meldrysset bord, smør remoncen ud på hele dejstykket og fold det sammen  på midten
  11. Skær dernæst 20 lige store strimler ud i dejen (ca. 2 cm. brede strimler), som efterfølgende skæres næsten helt op i midten
  12. Sno de to dele sammen og bind en knude på den snoede dejstrimmel. Louise har lavet en fin how-to med billeder - du kan tjekke den ud lige HER
  13. Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 minutter
  14. Pensl snurrerne med sammenpisket æg, drys med sukker og bag snurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter 





Note: De skønneste snurrer jeg længe har lavet. Jeg vidste heldigvis på forhånd, hvor gode de var, og selvom det er lang tid siden, så havde jeg ikke glemt, hvor gode de var. De var præcis som jeg husker dem. Bløde, fedtede, søde, sprøde og bare UHM! Du må simpelthen prøve at lave dem - du vil ikke fortryde det. Jeg har en pakke marcipan med lakrids liggende, og jeg tænker, at den skal bruges i en omgang af disse fedtede svende snart. Lakridssnurrer siger du? Oh yes - jeg kan se det for mig ;) 

8 kommentarer:

  1. De er sååå gode :)
    Jeg bager dem faktisk med jævne mellemrum, for de har været et hit til morgenmaden ifølge Kristians kollegaer..
    Synes du laver om og roder herinde?!

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også SÅ fantastiske! Åh nej, hvad er det, du siger? Roder? Det håber jeg ikke!? Jeg laver nemlig ikke om herinde 😳 :( Hvad er der galt herinde?

      Slet
  2. De ser altså lækre ud og godt med snask i midten :-) Smager altid super til the og kaffe og så kom jeg helt i forårs humør, tak :-)
    PT har jeg en lækker bikini giveaway på bloggen, hvis det har interesse.
    Rigtig god dag ønskes.

    SvarSlet
    Svar
    1. Og forestil dig så, at de er endnu bedre, end de ser ud :) Mums! Rigtig god weekend til dig :)

      Slet
  3. Svar
    1. Ja de var slet ikke dumme ;) og i godt selskab bliver de kun endnu bedre ;)

      Slet
  4. Hvor ser de bare lækre ud! Dem må jeg prøve her i påskeferien :-)

    Knus - www.blogbysine.blogspot.com <3

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé:) Du vil ikke fortryde det. God påske :)

      Slet