mandag den 12. oktober 2015

Bagte æg m. grønkål

- en rigtig efterårsbasker, hvis du spørger mig


Første dag i min efterårsferie! Yeees. Jeg vågnede, da Peters ur ringede for at fortælle, at han skulle op og jeg kunne blive liggende - jeg faldt i søvn og vågnede så igen, da han kom op for at sige farvel. Endnu en gang faldt jeg i søvn, vågnede op ved 10-tiden, kiggede ud af vinduet - det regnede - og jeg fik straks lyst til en gang comfy-food. 

Til min store skuffelse havde jeg ingen bacon eller brød i huset. Jo i fryseren, men det gad jeg ikke vente på. Hvad jeg derimod havde, var en rest grønkål, et par æg, lidt god ost og en rest pepperoni. Og inden jeg havde set mig om, var der kreeret bagte æg på en bund af grønkål, kaffen var brygget, stearinlysene tændt og hundebimsen havde indtaget tigge-position - alt imens regnen fortsat silede ned. Ikke dumt, slet ikke dumt ;)

Opskrift til 2 portioner

4 æg
4 små grønkålsblade (2 store)
10 skiver pepperoni
½ fed hvidløg
+ ost efter behov (jeg brugte Mahon)
+ olie til formen

Fremgangsmåde
 1. Rens og snit grønkålen fint - som i >>ultrafint<<
 2. Pres hvidløg og bland det med den fintsnittede grønkål
 3. Fordel grønkålen i to forme (ca. 10 cm i diameter)
 4. Skær pepperoni og ost i små terne og fordel det udover kålen
 5. Vend forsigtig et æg i formene et ad gangen - der skal være to æg i hver form, gerne helt intakte
 6. Drys til sidst salt og peber over æggene og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter


Note:
man kan med fordel bruge andet kød end lige pepperoni. Det kunne eksempelvis være bacon, pancetta, serrano osv.  Vil man lave en børnevenlig udgave, kan man overveje at komme pølser i - cocktail eller almindelige, eller noget helt tredje? :)

Hav en dejlig dag. 

2 kommentarer:

 1. Tak for en lækker ide til morgenmad. Jeg har lige helt tilfældigt hakket en masse grønkål ultrafint i går, hvor jeg ikke nåede at lave det færdigt til salat, fordi der var en lillemand der bare ville have aftensmad NU! Heldigt for mig, for nu tager jeg noget fra i aften og skal prøve din lækre opskrift i morgen tidlig :o)
  God ferie :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurraaaaa! Så er der altså også gode ting ved, at lillemand er så bestemt, som det var tilfældet i går :) God fornøjelse med de bagte æg i morgen tidlig. Uhm. :)

   Slet