lørdag den 7. november 2015

Picnicmuffins m. kylling og spinat

- en lækker og anderledes idé til madpakken, frokosten eller en god picnic


Og så er den ovenikøbet nem. Både at lave, at arbejde med og til sidst at spise. For hvad er der egentlig af dårlige ting ved en muffin, hvad enten den er sød eller salt? Nej vel? INTET. Jo måske lige det faktum, at de fleste salte og søde muffins absolut ikke er sunde. Det må vi prøve at gøre noget ved - naturligvis med det forbehold, at de stadig forbliver lækre og muffin-agtige :)

Og hvordan gør vi så det? Hmm. Ja vi kan jo starte med at se, hvad vi kan skifte i med et sundere alternativ, for egentlig vil jeg gerne prøve at undgå mættet fedt. Kan man ikke udskifte det hele, så gør det selvfølgelig heller ikke noget, men man kan starte med at se på sin opskrift, og dernæst skifte eventuelle fede mejeriprodukter ud, tilsætte frugt og grønt som smagsgiver og til sidst tilsætte lidt krydderier som sidste pift. 

I mit tilfælde kom der disse basser ud af forsøget, og de blev taget med på en picnic, hvor der også blev samlet kogler og fine sager til naturlige dekorationer. 

Opskrift til 18 stk.

1 dl optøet spinat
½ revet squash
100 g blandede svampe
1 håndfuld frisk babyspinat
100 g kyllingestrimler 
300 g hvedemel
50 g havregryn
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 spsk oregano
+ peber
1 dl flydende Becel
2 dl vand
4 æg

Fremgangsmåde

  1. Tø den frosne spinat op, riv squashen groft, skær svampene og den friske babyspinat i mindre stykker og forsteg kyllingestrimlerne 
  2. Bland dernæst hvedemel, havregryn, bagepulver, salt, oregano og peber sammen i en skål og tilsæt derefter vand, flydende becel og æg til de tørre ingredienser
  3. Rør blandingen godt sammen og tilsæt til sidst fyldet
  4. Fordel dejen i muffinforme og bag dem ved 200 grader i ca. 18 minutterNote: en super lækker, blød og svampet muffin, som er perfekt til en tur på farten. Hvad enten det er picnic, madpakke eller en hurtig forkost, så er den helt igennem perfekt. Derudover kan du komme alle de ting i, som du har lyst til. Du kan udskifte kyllingen med oksekød, pepperoni, kalkun, pølser, eller helt undlade kød. Også grøntsagerne kan du udskifte med, hvad du lige har på lager. Vælger du at servere sådan en basse til frokost, så kan den hurtigt og nemt peppes op med en god salat on the side. 

Har du været en tur i skoven og lure på den smukke efterårsfarver her i weekenden, eller er det måske på "to do" listen? :) God lørdag. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar