søndag den 24. januar 2016

Dipped Donuts

- som passer perfekt til det flotte, sneklædte landskab


Er jeg den eneste, der elsker alt det smukke hvide og glitrende stads, der i øjeblikket dækker Danmark? Det kan jeg umuligt være, for nøjh hvor er det smukt. Jovist så betyder det også minusgrader, men hellere det, end det sjap det bliver til, når det pludselig begynder at tø. Jeg nyder det i hvert fald så længe de varer. 

Weekenden har stået på - og skal fortsat stå på hyggeligt selskab, fødselsdagsbrunch, håndboldkamp (både min egen og så Danmark-Spanien senere i dag), aftensmadsinvitation og ren afslapning. Vi har sovet længe, nydt de rolige morgener og hinandens selskab. Har du ingen planer i dag, så kan jeg varm anbefale disse lækre og "sne"-klædte donuts, som jeg er helt sikker på, ville være et hit hos børn og barnlige sjæle, når weekendens snemand er bygget ;) Lav en kop kakao til, og du vil med garanti blive kåret som dagens helt/heltinde :) 

Opskrift til 15 donuts

DONUTS
2½ dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
½ tsk kanel
1 dl mælk
1 sammenpisket æg
1 appelsin, revet skal og saft herfra

CHAMALLOW GLAZE
10 stk HARIBO chamallows
1 spsk olie
1 spsk vand
2 tsk vanijeessens

Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør dejen jævn og glat
  2. Varm din donut-maker op og smør den med fedtstof (hvis du bruger en ovnform smøres denne med fedtstof og ovnen varmes op)
  3. Hæld dejen i en sprøjtepose og fordel dejen i formen. Hullerne skal fyldes ¾ op med dej
  4. Bag dine donuts i enten 10 minutter i ovnen eller 3-4 minutter i donut-maker
  5. Lad alle dine donuts køle af imens glazen laves
  6. Smelt HARIBO chamallows over vandbad sammen med olie, vand og vaniljeessens
  7. Når massen er flydende og blank, er den klar
  8. Dyp toppen af hver enkelt donut ned i glazen og placer dem en rist, hvor den overskydende glaze kan løbe fra
  9. Inden glazen sætter sig helt, kan du drysse dine donuts med krymmel efter ønske

Note: En perfekt og nem snack, som både luner og mætter. Dejen kan ændres i alle mulige og umulige retninger, så den passer til både børn og unge, voksne og gamle. Du kan, hvis du ikke har tid eller lyst til at komme glazen på, blot spise dem som vafler - med hindbærsyltetøj, sukker og flormelis. Det bliver de absolut ikke dårligere af :) 

Rigtig god søndag derude :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar