torsdag den 23. juni 2011

Pæretærte

I aften holder vi Sankt Hans hos mine forældre, hvor vi er blevet inviteret på grill, hygge og bål. Da jeg jo har ferie, og nyder den i fulde drag, så havde jeg (i modsætning til min mor der er på arbejde  hele dagen) lige tid til og smide en kage sammen, som skal medbringes i aften.
Det blev denne gang til en pæretærte, som i aften skal indtages lun med cremfraiche som er blandet op med en smule vanillesukker. Jeg glæder mig allerede :)

Opskriften som jeg har fra min farmor får i her: nem, lækker og hurtig :)

250 g. hvedemel
150 g. smør
150 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 æg
1 spsk. vand
4 skrællede pære i halve

Smulder smørret i melet og kom nu sukker og vanillesukker i dejen. Saml herefter dejen med æg og vand, og ælt til den er ens overalt. Imens pærerne skrælles og renses sættes dejen på køl (kun ganske kort tid).

Bunden klar til pærerne
Pærerne placeresNår pærerne er klar tages dejen ud og deles i to. Begge dejklumper rulles ud så den passer til den ønskede størrelse tærteform. Den ene placeres i bunden af den smurte tærteform og pærerne anbringes fint ovenpå dejen. Den sidste del af dejen placeres ovenpå pærerne og samles i kanterne.

Med "dejlåget"
Penslet med vandSom det ses på billederne havde jeg en smule dej til overs og lavede derfor lidt "pynt" i form af en lang rund "pølse" til og sætte hele vejen rundt om tærten og til midten lavede jeg fire blade.

Rørsukker er drysset på
Færdig og klar til cremfraiche ;)
Pensl tærten med vand og drys evt. med en smule rørsukker/perlesukker og pæretærten er nu klar til en tur i ovnen. Bag den ved 200 grader i ca. 30 min.

Må i alle have en fabelagtig Sankt Hans aften :)

12 kommentarer:

 1. Ej, hvor er den flot, Kristine!!

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Pæretærte er min ynglingstærte - sød og sprød :-)
  Må I have en dejlig aften.

  Vh Mademoiselle Black

  SvarSlet
 3. Taaak Birthe. Jeg elsker tærter og kager med alskens frugt og bær i, Uhm. Det er indbegrebet af sommer for mig :-)

  SvarSlet
 4. Helt enig med dig der mademoiselle black :-) også med en syrlige sød omgang cremefraiche til også er den lige i skabet :-)

  SvarSlet
 5. Fin tærte :). Er ellers ikke så meget til frugt i kager, men den tærte er da lige til at sætte tænderne i ;)

  SvarSlet
 6. Den er rigtig sød - og smagte garanteret rigtig godt! Uhm :-)

  SvarSlet
 7. Den er bar super fin, virkeligt!
  Tærter plejer jeg ikke have så stor succes med at få så pæne, men det må kræve et nyt forsøg, for min lillebror elsker pæretærte (eller bar alt, der ligner en kage)..

  SvarSlet
 8. Mums den ser lækker ud! Den må prøves. Elsker sådan en kage, men dejen giver mig bare grå hår. Synes det er så bøvlet, at rulle dejen ud.. Måske denne opskrift er bedre ;-)

  SvarSlet
 9. Tak Gitte :) Det var pænt sagt, specielt fordi det må være en kæmpe kompliment når du nu ikke bryder dig om frugt i kager ;)

  SvarSlet
 10. Mange tak Piske ;) Du kan tro den var lækker, og blev spist med nydelse ;) Sådan en god omgang lun pæretærte med en varm kop kaffe er nu ikke sådan og kimse sig ad, når man lige har været til blæsende bålfest ;)

  SvarSlet
 11. Haha, øvelse gør mester Sabina ;) Jeg har heller ikke været alt for heldig med og få tærter fine, før end jeg satte mig for, at jeg så bare måtte bruge mere tid på det. For der er nu ikke noget bedre, end en lun og velsmagende tærte, som OGSÅ ser godt ud ;)

  Du skal helt sikkert bage den her til din lillebror :) Han bliver ellevild ;) og hvor kunne det være sødt af dig - SØSKENDE KÆRLIGHED :D

  SvarSlet
 12. Hej Line :) Nej nej nej, du skal bare have godt med mel på bordet når du ruller ud, så går det let som ingenting :)

  Når du så skal flytte dejen over i tærteformen, så bruger ud bare din kagerulle til og transportere den med :) Lige ruller den let rundt omkring også triller den ud over tærteformen.

  Prøv denne her dej, måske den driller dig mindre? Jeg havde i hvert fald ikke bøvl med udrulningen ;)

  SvarSlet