onsdag den 6. juli 2011

Marmorkage

- eller tigerkage, som nogle også vælger at kalde den :)


Kagen er anrettet og blev nydt med et glas iskoldt kakaomælk til
 
Jeg har nu fået taget et ordentligt ryk fremad på mit "arbejdstrip", og er snart ved vejs ende :) 89 timer fordelt over 12 dage er en smule hårdt, især når man nu lige havde taget hul på ferien også pludselig blev kaldt på job med SÅ mange timer! Pyyyh

Nå, men dagen idag gik super stærkt, og et væld af energi ramte mig pludselig her til aften (måske fordi jeg kom i tanke om, at jeg har friiii i morgeeeeen - yaaahj) Det mundede derfor ud i, at kagelysten igen skulle stilles. Da jeg ikke har fået opdateret hverken min bagelyst eller bloggen de sidste par dage, ja så måtte det blive nu, mens tid og energi var :)

Da jeg ikke lige havde fået handlet ind til og bage, så måtte det blive ud fra, hvad der var i skabene. En marmorkage kunne det blive til, hvilket vakte stor nostalgi i det lille hjem - så et helt dumt valg var det derfor ikke ;)

Opskriften som jeg brugte kommer her: Den oprindelige opskrift benytter sig af alm. mælk istedet for kærnemælk, men da jeg helst benytter mig at kærnemælk i kager (for og gøre kagerne mere svampede), måtte skummetmælken i denne omgang også erstattes af kærnemælken.

Lys dej:

2 æg
150 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
175 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. olie
1 dl. kærnemælk

Mørk dej:

2 æg
150 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
175 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl. olie
1 dl. kærnemælk
50 g. kakaopulverÆg og sukker piskes sammen i hver sin skål til henholdsvis den lyse og den mørke dej. Herefter tilsættes vanillesukkeret og der piskes igen. Mel og bagepulver sigtes ned i æggemassen og olie og kærnemælk tilsættes og røres sammen med de øvrige ingredienser. I den mørke dej tilsættes til sidst sigtet kakaopulver og røres godt sammen til dejen er ens over det hele.

En form beklædes med bagepapir eller smøres med enten olie eller smør/margarine. Halvdelen af den lyse dej kommes i bunden af formen, og hele den mørke dej hældes nu forsigtigt udover den lyse bund. Resten af den lyse dej hældes nu over den mørke dej, så den lyse bliver den øverste del af kagen. For at få det fine marmormønster kan du zikzakke et mønster ned i dejen med en kniv. Dog ikke for mange gange, da dejen ikke må blandes helt sammen.

Kagen bages nu ved 200 grader i ca. 30 min

En lille lækkersulten bimse var også klar til prøvesmagning :)

Rigtig god aften

8 kommentarer:

 1. Hvor ser den gode ud! Tjek min nye blog ud: Sabinesverden.dk
  Sabine :)

  SvarSlet
 2. Kristian elsker marmorkage:)
  Du knokler godt nok derud af søde- jeg skal nok li fået taget mig sammen og komme forbi dig med de muffinsforme i næste uge:)

  SvarSlet
 3. Åh, en af mine all-time favorit kager :-) Den skal da snart bages....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ej hvor ser det lækkert ud(:

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Den var også super lækker Sabine :-)

  SvarSlet
 6. Haha, det gør jeg også. En god gammel klassiker ;-) Ja, det er bare super søde. Ingen hastværk :-) Jeg er bare taknemmelig for at du gider ;-)

  SvarSlet
 7. Jaa, også min Birthe :D dejlig, nem og ligetil :-)

  SvarSlet
 8. Og det var det også kan du tro dyreglad-pige :-)

  SvarSlet