torsdag den 25. august 2011

Blommemarmelade m. kanel & mandler

- og de er selvfølgelig også fra svigerforældrenes egen avl :)


Efter at have moldet første portion blommer, som blev brugt til de søde og nuttede mini-blommetærter, ja så måtte jeg igen et smut på mold i svigerforældrenes have. Da det er ved og være sidste chance for og finde de gode og friske blommer, så hamstrede vi denne gang en god portion med hjem.


Vi tog en halv portion der var godt modne og klar til brug, også en halv portion der var lidt hårdere i det, så de havde mulighed for og ligge og modne lidt, imens de i forvejen modne blommer blev brugt. Det resulterede så idag i, at jeg gik igang med en portion blommemarmelade.

Opskriften fandt jeg på DanSukkers hjemmeside, og kommer nedenfor:

1 kg. blommer
500 g. sukker
1-2 tsk. kanel
50 g. mandler

Skold, flå og pil stenene ud af blommerne. Dette gøres ved og veje blommerne op, hæld dem i en skål og hæld kogende vand ud over alle blommerne. Lad dem hvile i 1 minus tid i det kogende vand, hvor de derefter er klar til og flå fri for skind.

Når alle blommerne er flået, pilles stenene ud og komme så op i en gryde, hvor sukker og kanel også hældes ud over. Kog blommer, sukke rog kanel sammen i 3-4 minutter, og sørg for og skumme omhyggeligt imens det koger. Kom til sidst de hakkede mandler i og giv hele blandingen en tur med stavblenderen, så de store stykker blendes fint.

Hæld til sidst den færdige marmelade over på varme, skoldede glas og stilles så på køl

2 kommentarer:

  1. Jeg kan godt lide tanken om mandler i marmelade - det må give lidt at tygge på :-)

    SvarSlet
  2. Medemoiselle Black: Ja ikke? Jeg var også ret vild med ideen da jeg læste om det, og alligevel lidt skeptisk, fordi jeg var bange for om de blev bløde og triste. Umiddelbart er jeg postiv om det :) Det er virkelig godt med lidt "knas" i en ellers blød og "slatten" marmelade :) uuhm.

    SvarSlet