mandag den 15. august 2011

Syltede ferskner

- og opskriften er venligst lånt af Sabina


Jeg blev jo smask forelsket i Sabinas vanilje-syltede ferskner, da jeg var til morgenmad hos hende i sidste uge. Jeg måtte simpelthen prøve det selv, selvom jeg var lidt skeptisk med det der sylteri. Jeg har altid haft en grum mistanke om, at det og sylte er vildt uoverskueligt og endnu mere besværligt.


Jeg er blevet omvendt nu, og har fået ret god smag for syltningen. Idag var det fersknernes tur, og det er bestemt ikke sidste gang jeg begiver mig ud i sylte-verdenen. Jeg brugte som før nævnt, Sabinas opskrift. Du kan se den ovenover, hvor der er linket til den, men bare lige for en god ordens skyld, så kommer den også lige her.

2 store ferskner
4½ dl. vand
2 dl. rørsukker
1 vaniljestang

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom kornene op i gryden sammen med sukker og vand og kog det op. Imens skralles og udhules fersknerne og deles i små både. Når vand, sukker og vanilje er kogt sammen til en tynd sirup, tilsættes fersken-bådene og koges med i kort tid. Herefter fyldes fersknerne på glas, sammen med en god omgang lage og selvfølgelig også de tomme vaniljestængler (som slet ikke er tomme).


Husk at rense dine glas med enten vodka eller atamon før brug. Efter Sabinas anvisning kan disse lækkerbiskner holde sig i køleskabet i en uges tid. Så længe tror jeg slet ikke de får lov og blive, meeen vi får se ;) Uhhhm - jeg glæder mig allerede til og spise dem på min græske youghurt i morgen tidlig :)

7 kommentarer:

 1. uf jeg har også nogle syltede nektariner jeg skal have spist og blogget om :D vi mangler da forresten stadig at se dit køkken *hinthint*

  SvarSlet
 2. Haha, åååh Line :) Du forstår lige og sige det, men ja - du har heeelt ret, og har også tænkt meget over det. Jeg lover jer, at i snarest får mit køkken og se ;)

  SvarSlet
 3. Hehe, jeg har også lavet de vanilje syltede ferskner, jeg har bare slet ikke fået blogget om dem endnu.. Jeg lavede dog fy fy udgaven, og gav dem atamon, da jeg lavede af mange flere ferskner, og derfor aldrig ville nå at få dem spist på en uge :-)

  SvarSlet
 4. Uhm, de er SÅ lækre:)
  Jeg er glad for, at du også synes de var lækre, for jeg er så glad for den ospkrift!
  Din morgenmad idag ser så lækker ud, men helt sund er den nok ikke- sundt for sjælen tæller vel også?

  Pille: Problemet kan bare være med atamon, at fersknerne ikke er helt kogte, så de kan måske ikke klares med atamon- men det kan måske også være, at det slet ikke er noget problem!
  Jeg har prøvet at henkoge 2 glas, hvilket umiddelbart ser fint ud, men de skal lige have lov at stå noget tid inden jeg tar hul og tester dem:)

  SvarSlet
 5. Sabina, jamen ja - de er så delikate. Virkelig. Nej, jeg ved godt den ikke er helt sund, meeeeeen så spiste jeg til gengæld kun frugt til middag, så det er vist opvejet der ;) haha.

  SvarSlet
 6. Sabrina: Altså de er stadig helt fine, og spurgte klidmoster til råds, om jeg kunne komme atamonen i, og hun sagde at det kunne jeg godt, hvis jeg absolut ville, ahahaha...

  SvarSlet