torsdag den 29. september 2011

Mundrette hyldebær kager

- efter egen selvopfunden opskriftJeg moldede for et par dage siden lidt hyldebær hjemme hos svigermekanikken, men da der ikke helt var nok til en omgang saft, ja så endte de istedet i en omgang vanilledej :-) Smides ud og gå til spilde skulle de i hvert fald ikke, og hvilket skønt alternativ jeg kom frem til istedet.

Da jeg havde lidt kærnemælk der var ved at synge på sidste vers, ja så blev det den gode gamle vanilleklassiker, som blev taget i brug.

Opskriften får i nedenfor:

150g. sukker
1 æg
1 tsk. vanillesukker
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
8 spsk. olie
1½ dl. kærnemælk
5 små revne annanas æbler
200 g. ribbede og rensede hyldebær
+ 100 g. hakket hvid chokolade

Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen og tilsæt så olie og kærnemælk. Kom hvedemel og bagepulver i til sidst og rør dejen godt sammen. Tilsæt så de skrællede og revne æbler, samt de plukkede og rensede hyldebær.

Bag kagerne enten som muffins, små kager, en stor kage eller i en sjov form :-) Mine blev lavet i henholdsvis et par fine søstrene grene forme og en skøn silikone form jeg fandt i Biltema en dag gemalen havde lokket mig med derud. Heldigt heldigt ;-)
Min(e) form(e) fik et pift med min uundværlige sprayfedt og blev så bagt i ca. 10-12 min. ved 200 grader.Om kagerne kan jeg kun sige - yummi :) Kombinationen af de søde annanas æbler og de lettere syrlige hyldebær er helt genial. Den søde vanilledej med hvid chokolade i gør lige det ekstra for, at kagen ikke bliver for syrlig, men heller ikke for sød. Konsistensen er dejlig blød og cremet, og holder sig tilmed sådan til dagen efter også.

Jeg forestiller mig denne kage sammen med en omgang god og cremet vanilleis og wupti - 1 stk. dessert :) Prøv den!

4 kommentarer:

 1. Uhm, hvor ser de lækre ude- og sikke fine forme:)
  Dine macaroons ser nu heller ikke tossede ud- de har da de der "fødder", som den slags skal ha..
  De står også på min liste, men jeg venter lige til du har fundet den perfekte opskrift:)

  (MissMuffin, der er ramt af dårlig bloggerkarma og derfor ikke kan kommentere via sin profil:( )

  SvarSlet
 2. Sabina: De er bare super duper lækre. Hvis du kommer forbi en bette huldebærbusk, så rip den og lav disse ;) Ja, formene er sååå fine. Nu har jeg jo 2 stk. af de der søstrene grene formen, (dog ikke 6 ligesom dig :)) og den fra Biltema er sååå nuser. Godt jeg tog med i mande'hørms biksen :D

  Haha, mine macarons skal godtnok lige have en omjustering. Jeg leder med lys og lygte efter den perfekte opskrift, også kan du tro du nok skal få den ;)

  SvarSlet
 3. Wauw! De er meget smukke - dem vil jeg OGSÅ gerne testsmage :-D

  SvarSlet
 4. PIske: hvis de kunne klare turen med en tosset fragtmand, så var de sendt afsted igår ;-)

  SvarSlet