søndag den 6. november 2011

Amerikanske pandekager

- med kærnemælk


Ja nu var jeg jo så fræk, at vise jer den skønne morgenmad jeg fik mig igår morges, så nu synes jeg da kun det er fair, at give jer opskriften på de amerikanske pandekager jeg fik dertil, for de er virkelig lækre og nemme at bakse sammen.

5 dl. hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
4 spsk. sukker
6 spsk. olie
2½ dl. kærnemælk
2 dl. skummetmælk
2 æg

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål for sig og stil til side. Pisk æg, olie, kærnemælk og mælk sammen i en anden skål og bland herefter de sammenblandede tørre ingredienser sammen med de våde.

Pisk massen godt sammen og gør herefter panden klar. Varm først panden godt op og skru så ned på niveau ca. 6-7 på komfuret. Panden må ikke være for varm, da pandekagen så ikke bliver bagt nok indeni, før den bliver brændt udenpå. Dette skyldes pandekagens tykkelse.

Vælg selv en passende størrelse ske eller bæger at hælde dejen på panden med, så de bliver lige store hver gang (jeg brugte en ice scoop).

TIP:
Server dem til din brunch m. sirup, honning eller nutella - eller anvend dem som dessert m. is, frugt og chokoladesauce til :) GUF!

10 kommentarer:

 1. ASrgh! Jeg bliver altid lækkersulten af at læse med på din blog! :-D

  SvarSlet
 2. Piske: Haha, iiih for pokker altså :) Gid jeg kunne gøre noget ved det, og sende dig nogle af alle lækkerierne ;)

  SvarSlet
 3. Ja ærlig talt! :-D
  På den anden side set skulle jeg så motionere endnu mere, og så tror jeg, at fitnessinstruktørerne ville begynde at undre sig over, at jeg hele tiden kom rendende :-D

  SvarSlet
 4. Jeg synes også, at din blog og opskrifter er frygtelig fristende, men det er jo kun positivt :-)

  SvarSlet
 5. Piske: Hahahaha, åååh ja - det er sandt, men så kunne det på den anden side også være total i orden lige at svinge kommentaren med det samme "Ja det er sgu da fordi jeg spiser så meget kage, ikk?" :D In you'r faaace buddy ;) haha.

  SvarSlet
 6. Mademoiselle Black: Taaak :) og ja, jeg tolker det sørme også som en positiv ting ;) og faktisk synes jeg, at i derude er de sejeste, i og med, at i modstår fristelsern ;)

  SvarSlet
 7. Åhr, jeg er vild med amerikanske pandekager - de smager bare så godt. Jeg er helt klart til at hælde ahornsirup på. dine pandekager ser virkelig gode ud.

  SvarSlet
 8. Me to ;-) og du kan tro de også er et hit herhjemme ;-)

  SvarSlet
 9. Ida. Det kan du bide spids på, at de også var ;-)

  SvarSlet