onsdag den 9. november 2011

Cinnamon Bites

- en sød og krydret konfekt-agtig kage


Som blev lavet i sidste uge, da min mutter kiggede ud til en kop kaffe. For herhjemme er det efterhånden blevet mere end regel end en undtagelse, at der er hjemmebag på bordet når der serveres kaffe :)

Derfor skulle der bakses noget hurtig guf sammen, for da min mor meldte sin ankomst allerede kl. 15.00, hvor jeg først var hjemme fra praktik kl. 13.30, ja så skulle det være noget der ikke tog alverdens tid. Det blev derfor til disse henrivende bidder, som passer perfekt til en grå eftermiddag med hyggeligt selskab og en friskbrygget kop kaffe.

Opskrift:

115 g. smør
225 g. brun farin
1 æg
1 æggeblomme
150 g. hvedemel
1 1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
85 g. hasselnødder/mandler eller valnødder

Kom først smør og sukker i en gryde over lav varme og rør godt, indtil sukkeret er opløst. Massen skal simre, men må ikke koge. Lad den nu køle af i 10 min. inden de andre ingredienser tilsættes.

Rør nu det hele æg samt æggeblommen i og sigt mel, blandet med bagepulver og kanel i, og tilsæt så nødderne til det netop er jævnt fordelt.

Hæld dejen over i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og bag den så i en forvarmet ovn ved. 180 grader i ca. 20-25 min.


Lad til sidst kagen køle helt af på en bagerist, skær den ud i mundrette bidder og pynt med sigtet flormelis eller undlad pynten helt :) Kagen gør sig godt til eftermiddagskaffen på kolde efterårs og vinterdage - og specielt til jul vil den være helt perfekt med sin varme og krydrethed.

God aften :)

8 kommentarer:

 1. Den ser virkelig lækker ud!
  Og der måtte gerne stå et stykke foran mig lige nu :)

  SvarSlet
 2. Ida: Du kan tro den er snack :) En skøn, saftig og svampet krydderbombe :) Også gør nødderne lige det sidste touck - GUUUF :D

  SvarSlet
 3. Nu får jeg søde drømme igen i nat... men det er da langt bedre end at drømme om edderkopper eller lignende ting! Til gengæld holder jeg dig ansvarlig, hvis jeg tænker på kage hele dagen i morgen ;-)

  SvarSlet
 4. Piske: Jeg håber du fik dig en god nats søvn i nat med søde og sukkerfyldte drømme ;)

  Ps. jeg står altid til ansvar for søde sukkerdrømme ;) ALTID! Også dagen efter :)

  SvarSlet
 5. Nøøøøj, hvor ser den lækker-lækker ud. Det lyder som en kage, der tryller alle i julestemning :)

  SvarSlet
 6. Maja: Ja siger dig, at disse bidder kan bringe julestemningen frem i enhver :) også smager de samtidig lækker lækker lækkert :D

  SvarSlet
 7. Den var sindssyg god! Bagte den i går!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre Isabella :) Dejligt du også kunne lide den. MUMS !!!! :)

   Slet