fredag den 25. november 2011

Hjemmelavede P-tærter

- lavet med kærlighed og skumfiduserJeg har altid været en hund efter p-tærter, og da snakken ude på praktikskolen her den anden dag gik på p-tærter, ja så måtte jeg selv lige prøve at bakse dem sammen. Jeg har set dem flere steder rundt omkring i blogland, men jeg tror det første sted jeg så dem, var hos Piskeriset.

Flere steder er det usaltede peanuts der bruges, men i denne version har jeg valgt at bruge hasselnødder. Både fordi jeg ikke lige havde usaltede peanuts, men også fordi jeg synes hasselnødder og chokolade er et mega hit sammen :)

200 g. skumfiduser (jeg brugte HARIBO chamallows)
100 g. grofthakket hasselnødder
250 g. mørk chokolade (lys eller mørk - du bestemmer)

Smelt først chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Hak imens hasselnødderne groft og klip skumfiduserne i små stykker :) Jeg klippede én skumfidus over ca. 6 gange, så stykkerne blev små og delikate, så de passede lige ind i en mund'haps :)

Bland så hasselnødder og skumfiduserne sammen og hæld dernæst den smeltede chokolade ned i. Vend hele blandingen godt sammen og sæt det herefter klatter over på et stykke bagepapir med en spiseske. Sørg for at tærterne får en nogenlunde rund form når du sætter dem af på bagepapiret.
Hvis du ikke synes du kan få dine tærter helt runde i fri hånd kan du evt. beklæde en lille rund skål med mellemlægningspapir/bagepapir og herefter hælde massen ned i.

Stil de små tærter på køl i en times tid, så du er sikker på, at de er faste og afkølet og nyd dem så i godt selskab med en god kop kaffe eller the til :)

De små p-tærter egner sig også rigtig godt som værts- og værtindegaver, og derfor bliver de også taget med hjem til mor og far i aften, hvor vi skal fejre min storebrors 25 års fødselsdag.

23 kommentarer:

 1. Iih hvor ser de lækre ud. Jeg glæder mig virkelig til selv snart at afprøve konceptet. Måske med nogle af nødderne fra din Tysklandstur :)

  SvarSlet
 2. Årh, mums altså! Det må jeg prøve en dag :)

  SvarSlet
 3. Jeg havde slet ingen idé om, at det var sådan, at de skulle laves.

  Det virker ret simpelt og må da næsten afprøves en dag :)

  SvarSlet
 4. Marie: De er ret lækre :) Nåeh ja, du har jo kæmpe mange nødder som du kan afprøve med :) Det synes jeg du skal ;) så mangler du bare skumfiduserne også er du ready to go ;)

  SvarSlet
 5. Trine: Det er det hele værd ;) også er det nemt :) Hvis man er en hund efter skumfiduser, nødder og chokolade, så er dette en ret fantastisk sammensætning efter min mening ;) YUM!

  SvarSlet
 6. Senette: Nej vel? Simpelt og lækkert, det bliver ikke bedre vel? :) Du må evt. have det afprøvet her til jul. Jeg forestiller mig dem ret gode i skålen sammen med julekonfekten ;)

  SvarSlet
 7. Kristine for syv sytten - de ser gode ud! Sådan en kunne jeg vældig godt spise lige nu.

  SvarSlet
 8. Mmmmmh mums :) Jeg skal til julefrokost i aften, så måske de her skal med som værtindegave :)
  Har du klippet skumfiduserne i stykker?

  SvarSlet
 9. Det kan jeg jo se du har skrevet ovenover! Tsk tsk :) Jeg gik bare direkte til billederne ;)

  SvarSlet
 10. Skulle lige til at brokke mig (igen!) over, at du gør mig lækkersulten med alle de skønne billeder, da jeg ser, at jeg selv er skyld i det :-D :-D

  Kan være jeg skal lave det jul igen i år...

  SvarSlet
 11. Bianca: De er super duper lækre :) og ja, ideen er ikke dum :) Slet ikke her til jul ;)

  SvarSlet
 12. Camilla: Hæhææ, de var sørme også lækre - det ses tydeligt på mængden der er tilbage i hvert fald ;) eller mangel på sammen ;)

  SvarSlet
 13. Malene: Det er også ok bare at lure billederne engang imellem ;) Haha. Håber de kom med dig til julefrokost her til aften :)

  SvarSlet
 14. Piske: Ja nu synes jeg nok lige du må holde brokkeriet tilbage, for det startede jo med at du fristede mig :) Uhhhhm - og tak for det ;) Det er jeg godt tilfreds med idag ;) GUUUF!

  SvarSlet
 15. Nomnomnomnom altså!!! Jeg ELSKER P-tærter og nu kan jeg lige pludselig godt se det farlige i, at du har lagt sådan en lækker opskrift til fri skue... hmmm... Jeg må hellere holde mig i skindet!

  SvarSlet
 16. Agnethe: Haha, så har du det vist ligesom mig ;) og ja - det kan godt være farligt at bevæge sig herind ;)

  Synes alligevel du skal afprøve dem :) Det er jo kun jul en gang om året :)

  SvarSlet
 17. Totalt yummilicious!!! Jeg har tidligere ledt efter usaltede peanuts uden held, så jeg prøver da bare med mandler så.

  SvarSlet
 18. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 19. Med den potion du har beskrevet i opskriften, hvor mange p-tærter kommer der så cirka ud af det? Btw ser det virkelig lækkert ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. 6 store p-tærter :) Du kan naturligvis lave dem mindre hvis du lyster, og dermed får dobbelt portion ;)
   Ps. de var også syndigt lækre ;)

   Slet