tirsdag den 21. februar 2012

Kaffesirup

- perfekt til kager


Og sidst jeg brugte den, var da jeg lavede denne skønne chokoladekage med kaffesirup. Det gør altså bare, at kagen bliver endnu mere svampet og lækker, end den var før. Selvom man måske ikke er den største kaffefan, så kan man sagtens bruge siruppen alligevel, for den smager ikke voldsomt meget af kaffe, men har en fin og blid smag af det :)

3 dl. stærk, sort kaffe
115 g. sukker
1 stang kanel (eller 1 tsk. kanel)
Kom kaffe, sukker og kanel i en gryde og lad det simre ved svag varme indtil sukkeret er opløst. Skru herefter op for varmen og lad blandingen koge i 5-6 minutter, eller indtil blandingen så småt begynder at tykne.
Brug siruppen i enten varm mælk, varm kakao eller i desseter og kager. Du kan eksempelvis se, hvordan du får kagen til at suge siruppen til sig - lige her.

2 kommentarer: